Z pozycji Frost Maga:
Jedyny raz kiedpy przegralem z hunterem to bylo tak:
Siedze i pije po Aoe pullu w WP (kolo drogi tam gdzie sa pieski do questa)
75% hp i 30% mana, przebeiga hunter, zszedl z mounta i zaczyna aimed shota, odpalil ja ice blok, zero dmg.... ide do niego, peta w owieczke mam z 20% mana, dostalem Viper Sting, poty i gem byl na coolodwnie z Aoe Pulla i po prostu koniec walki trup
Normale walki:
Ice Barrier + Mana shield, blink w dead zone, frost nova, poly na peta, frostbolt + CoC jak stoi w novie, prawie zawsze wchodza crity z shattera czyli frostbolt ~1200 CoC ~1100, kolo jest poniezej 50%, ma CoC na sobie i spokojnie dokanczamy czym tam nam sie podoba. jezeli jakims cudem wejdziemy w frost trapa dajemy ice blok i po trapie
Szanse w walce frost mag vs hunter kiedy obie strony maja full hp/mana i nawet hunter otwiera walke to 99% wygrana maga.
Jak mialem build arcane/fire to walka trwala zazwyczaj 10-15s, AP+PoM Pyro +Fire Blast +IAE.
Hmm z druidami problem? Od kiedy jestem Frost to nie ma problemu....Ice barierka+ mana shield, jak myslacy druid to walnie raz moonfire i idzie w miska, jak bezmuzgi druid spamuje moonfire dostaje cs jak uzyje nature swiftnes i jest trup. Z miskiem troche gorzej, najlepiej kitowac i czekaz az wejdzie w castera na heala, wtedy odrazu CS forst nova +CoC, cold snap i znowu frost nova+CoC, druid trup
Frost mag z high end sprzetem na +dmg wyciska taki dmg ze glowa boli + ma bardzo dobre mechanizmy obronne.