chwali im sie ze potrafia obsluzyc 50k kont na 1 serverze, choc w czasie 14d triala widzialem max ok. 13k graczy, (ciekawe ilu na raz wytrzymalby server:) pewnie sporo osob ma wiecej niz 1 konto(postacie zyskuja skille takze podczas bycia offline, wiec latwo skillowac rozne profesje
z tego co pamietam WOW wytrzymywal nawet do 10k (przy rozproszeniu graczy:) (nie ulega watpliwosci ze server eve prezentuje sie lepiej technicznie, ale gra ma juz swoje lata , z czym idzie doswiadczenie . no i pewnie liczba graczy narastala powoli, co z pewnoscia ma znaczenie w przypadku tlocznych premier np WoWa (ktory (hipotetycznie) za jakis czas z pewnoscia poradzilby sobie z 50k na 1 serverze przy max 13k online)
co nie zmienia faktu ze 50k to niewiele w porownaniu z czolowymi hitami mmorpg, roznica (imho) wynika z tego ze Eve nie jest prosta(prymitywna) H&S, ale raczej przypomina strategie, co z pewnoscia nie przysparza jej fanow preferujacych WOW/GW/itp
przez 14d gra naprawde mi sie spodobala, POLECAM TRIAL KAZDEMU . mi czegos zabraklo, mialem malo czasu wiec nie liznalem teamowego pvp, ale glownym powodem byla raczej niechec do poswiecenia kilku miesiecy zycia kolejnemu nie odpowiadajacemu mi w 100% MMORPGowi
po Wowie wiem ze nie poswiece juz czasu zadnemu H&S , Eve - tej glebszej grze czegos jednak zabraklo(choc zaluje ze nie poznalem jej 10miesiecy temu zamiast Wowa) , aktualnie czekam na Roman Victor, moze to bedzie TO
<rozgoryczony po porazce w konkursie o beta Roman Victor z mmorpg.com>