shahray napisał(a):
Fabianek napisał(a):
a co do zanizania cen to ja rozumiem konkurencje obnizac o 50c no o 1s nawet ale nie o 30s (np. na 1xthorium bar)
Chciales dac przyklad ale chyba troszke przekoloryzowales. Jak mozna dac 30s (a nawet 15) mniej na 1xThorium - to po ile u was chodzi ten towar (obnizka 6g na stack 20 Thorium)?
A gdzie ja napisalem stack???? NAUCZ SIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM
1xThorium Bar schodzi(l) po 50s a koles wystawil za 20s
shahray napisał(a):
Fabianek napisał(a):
no wlasnie nie maja bo jesli by wystawili po tej samej cenie by zarobili 2x tyle a i by sobie nie przysporzyli wrogo
Nie widze logiki w Twoim tlumaczeniu. 5 gornikow stabilizuje rynek - a jak przychodzi czlowiek i wystawia 4 stacki ponizej obowiazujacych cen to oni maja 4 expired. Gdyby ten koles wystawil po ich normalnych cenach to by wszystko zeszlo - on by sprzedal i oni by nie mieli expired.
Klientow jest okreslona liczba i nie wiem czemu po wyzszych cenach wszystko by zeszlo, a jak ktos zanizy to cos zepsuje. Ja nie kupuje nigdy Thorium po standardowej cenie - bo jak napisalem biore to na naboje (jest to o tyle nieoplacale dla mnie ze jak nie znajde to zrobie z mithrilu). Wg mnie jak ktos wystawi za chora cene (czytaj: niska) to moze znalezc sie dodatkowy klient na ten towar (moze ale nie musi - moze sie zdazyc ze ten kto kupilby drozej - kupi taniej). Zreszta to chyba ekonomia jest.
logika jest banalna trzymasz cene to czy sie ludziom ktorzy potrzebuja to podoba czy nie kupuja po okreslonej cenie a jak widza ze jakis baran sprzedaje taniej to czekaja az wykopia wlasnie korzystajac z mithrilu czy innych zastepstw
shahray napisał(a):
A to ze jakas gildia banuje za zanizanie cen - na szczescie jestem na innym serwerze.
nie to nie jest ban za zanizanie cen tylko za cos innego jak bylo w przypadku tego goscia co chcial do mojej gildii przystapic koles miner (moj znajomek) uszyl mu buty ze jest ninjalooterem no i ze zrozumialych przyczyn nie dostal sie do gildii.
Poprostu idea jest prosta ty zarobisz 10g a nawet 100g (co to jest jak sie ma lv60? 2godziny farmowania mobow, czy polgodziny na ah) ale przysporzysz sobie wrogow, a jak napisalem wczesniej przyjaciele > tona epickow + tona golda
shahray napisał(a):
Fabianek napisał(a):
Damage dealera nie uzywajac many
Rowozwin prosze temat, bo nie bardzo rozumiem. Gralem z roznymi hunterami (w wiekszych grupach) i nie slyszlaem o czyms takim.
w skorcie chodzi oto ze wali nie uzywajac many (ma caly czas pelny bar many)
shahray napisał(a):
Fabianek napisał(a):
tanka radosnie pokrzykujac "i have mail armor just heal me"
Nie czaje to co warka nie bierzecie? Jak to krzyczy? Ja to mam szczescie - jeszcze sie nie spotkalem z taka sytuacja.
bierzemy, a to jest przenosnia
shahray napisał(a):
Fabianek napisał(a):
- pullera (pomijam peta huntera w mc)
Czasami ludzie mowia zebym cos tam spulowal to puluje, ale sie nie wychylam, zreszta inni znajomi hunterzy tez raczej nie.
no ale sa tacy co sie wychylaja trust me a najbardziej uwielbiam pull petem (pomijam MC)
shahray napisał(a):
Fabianek napisał(a):
a do tego ich pet doprowadzal mnie do szalu pullujac pol instancji
Koloryzujesz na maksa poprostu. Jeszcze mi sie nie zdazylo - najczesciej robi to aoe maga, ktory chce byc pierwszy na liscie DD.
to ze tobie sie nie zdarzylo to nie znaczy ze tak nie jest
mi sie zdarzylo 3 razy i to jest o 3 razy za duzo