Sathorn napisał(a):
Jakby nie bylo w tym momencie mam 15,25% szanse bodajże do crita
To jest twoj podstawowy crit? To znaczy nie uwzgleniajacy talentu +5% do crit w ranged weapon (o ile dales w ten talent, ale pewnie dales)? Tak mi wychodzi z profilu bo on chyba talentow nie uwzglednia. No to generalnie niezle, ja w tej chwili mam tylko 9%+5% z talentu (to DM to dopiero teraz w sobote wyczailem, ale podoba mi sie). Musze sie przyjrzec temu questowi w startholme na neck o ktorym wspomniales.
Ostatnio zaobserowalem (wczesniej sie nigdzie z taka informacja nie spotkalem), ze jezeli uzywa sie nowego rodzaju broni - w moim przypadu byl to polearm Peacemaker - to bezposrednio naliczany jest tylko jej pasywny bonus do crita. Bonus wynikajacy z agility (mam okolo 300) nie jest uwzgledniany nawet w przypadku uzywaniu guna czy luku. Oznacza to ze jezeli mialem znajomosc obslugi polearm=1, to moj gun nie dostawal bonusu criticow. Nie wiedzialem o co chodzi (tak mi wychodzilo ze statystyk recapa, a na ikonce uzycia melee broni mialem 1% crit - ten pasywny tyle daje). Dopiero po wytrenowaniu polearm pod 200 zauwazylem ze z kazdym nastepnym punktem crit rosnie o 0.04% (tak sie zwiekszalo na ikonce, a pozniej sie okazalo ze rowniez w praktyce). Nie wiem dlaczego znajomosc broni melee ma wplyw na stosunek agi/crit dla ranged bron, ale tak mi wyszlo. Dlugo to testowalem, wczesniej mialem crit okolo 11%, a z polearmem ktory zwiekszal to o 1% wychodzilo mi jakies 6-7%.