Hyh. Mnie nie chodzi o strone formalna i prawna. Ja naprawde znam sie na tyle dobrze na prawie zeby wiedziec co jest a co nie jest zgodne z prawem i wiem tez dlaczego pewne firmy scigaja za urzywanie niezgodnie z licencja swojego softu a niektore nie... vide ostatnie akcja z oprogramowaniem Microsoftu gdzie policja zabezpieczyla iles tam stanowisk z nielegalnie zainstalowanymi windami (u mnie w firmie tez byla akcja kupcie licencje na nowy soft a jak nie to wam wjedziemy z policajem, bo sie wam konczy poprzednia licencja i nastepnego dnia przyjdziemy, a jak kupicie to nie bedziemy tacy kategoryczni). Pozatym zyje juz na tyle dlugo zeby (niestety) nie miec zludzen co do realiow w jakich zyje.
Ale smieszy mnie i w sumie smuci jak ktos z zacieciem matolka obrzuca mnie boltem, choc sam na swoim podworku wyczynia nie lepsze akcje. Ale coz zaklamanie i szukanie drzazgi u innych to nasza narodowa cecha.
Konczac ta smutna skondinond dyskusje musze pogratulowac praworzadnemu konradorowi ze udowodnil i mnie i innym ze poniewaz nie gramy na OSI to jestesmy gorsi/kradniemy/nie widzielismy oryginalnego pudelka. Ja nigdy nie mowilem ze CL jest najlepsze. Troche mnie denerwowala perspektywa wlaczenia makro i pojscia do pracy, ale zostalem wyprowadzony z bledu (by Vhailor i Kyote). Inna sprawa jest klimat, ktory mi bardzo odpowiada na CL, ale to jak juz nie raz zeklem sprawa gustu. Ciezaru GMow na barkach tez nie doswiadczam (raz bylem w pace ale w sumie sie sobie nie dziwie bo sam bym sie tam teraz wsadzil).
Co do krzykactwa ludzi z CL to coz... Nic sie na to nie poradzi, bo nikt nikogo nie zaknebluje.
Poprostu jak ktos jest mlotek i jebie na wszystkich, bo czesc cos gada to juz tylko swiaczy o jego zakutym lbie i tyle. Niestety jak ktos jest slepy na obiektywna prawde to nikt mu oczu nie otworzy.
Podsumowujac. Moze cos przekrecilem, moze za duzo bluzgow. Ledwo widze na oczy bo kulem cala noc, a pozatym mnie ta dyskusja juz meczy. Jak powiedzial Karol66 jak ktos czaly czas przytacza jeden argument to znaczy ze mu innych brakuje.
Jeszcze raz pozdrwiam wszystkich praworzadnych i uczciwych ktorzy moga w nocy spac spokojnie. Wam nigdy nikt nie wejdzie do domu i nie powie ze jestescie zlodzieje.
Ja sie boje tego i tak sie przejolem ze tej nocy nie spalem wogole. Hyh. Serio
##########################
Mialem nie doadawac ale dodam. To co napisalem powyzej ma male znacznie w sumie. Cala ta glupia polemika miala ukazac ze krzyki konradora ze my kogos okradamy sa nie tyle bezpodstawne co dosc glupio brzmia w tak w jego jak pewnie w wiekszoci ust czytelnikow tego forum. Nie wiem jak inni ale ja potrafie sie przyznac do bledu i ze postepuje nie do konca uczciwie (Karol tez powiedzial cos na ten temat i respekt, bo takich ludzi szanuje). Niektorzy beda jednak w samozadowoleniu klapac czaly czas ze to ONI sa fer i wogole fajni, a reszta to okradajace innych dno.
Szkoda ze tylko w tym przypadku co konrador? Tyle klapales ze wszystko jest legit. Jak sie ktos ciebie pytal czy masz legit winde i czy masz wszystko legit to sie stroszyles jak cholera. Ale ja bardzo dobrze pamietam twojego posta w ktorym napisales w/w slowa.
Jak tak siedze przed kompem i widze to co ludzie czasem pisza na tym forum to nie wiem czasem czy mam sie smiac czy plakac. W tym jednak wypadku powiem jedno:
Konrador zatkaj se gebe swoja uczciwoscia, a ze nie ma jej duzo to sie nie udlawisz.
Najsmieszniejze jest to ze naprawde wiekszosc ludzi z OSI to jednak sa normalni obeznani w tym co mowia goscie. Szkoda tylko ze przez jakies glupoty pojawilo sie cos na krztalt barykady - po jednej my, po drugiej oni. Podobnie jednak jak na CL sa tam tez aroganckie gnoje i taka jest poprostu prawidlowosc na swiecie. Statystyki nie oszukasz
Ten post jest ostani w tym topic'u. Wiecej nie napisze nic choc pewnie konrador jak zwykle poprzekreca moje slowa. Heh, przyzwyczailem sie do tego. Niektorzy sa niereformowalni. Konrador najlepiej pokazal to w topicu Karola66. Zycze ci zebys nigdy nie zakopal toporka i przez cale zycie prowadzil swoja swieta wojne, a na starosc umarl w przekonaniu pelnego spelnienia, a nie w zgorzknieniu.
OVER&OUT
Ps. Pozdrawiam wszystkich ktorzy na to zasluguja (jak ktos sie poczuwa to ma racje
).