niekoniecznie co prawda moj mandess byl druga postacia na BL, ale sam zarobil na mouta, pomimo tego , ze od poczatku mial inzynierie i mining wlasciwie na samym mining zarabiasz krocie
co do $ z inzynierii
- wypowiadam sie grajac po stronie alliance
- bronze tube
interes pierwsza klasa, item potrzebny do q w duskwood
ludzie brali tuby za 15s jak cieple bulki, a bylem w stanie wyprodukowac takich wciagu 1h kolo 40szt
( 25-30 lvl )
- drugi q item to gyrocostam
( taki zegarek ) potrzebny item do q w badland ( lvl 39 -45 ) szly za 1g, az milo
- ostatni ciekawy sposob zarabiania to Lensy
kiedys przed pachem ( nie pamietmaj uz ktorym ) byly nieco tansze i na tym mozna byl zarabiac krocie. jak wyszly statsy ( bo to item z random statsami ) to sprzedwales za 10 -12 g jak nie wyszly to disenchant i large radiant shard ( 100 % ) schodzil za min 8g
w engame jak juz masz epic mounta to jako hunter warto miec inzynierie ze wzgeldu na naboje robisz sobie je sam. w innym przypadku kupowanie kulek ( dobrych, kolo 16-17 dps ) to spory wydatek ( 200 szt - 50s )
ja dziennie zuzywam kolo 4k kulek czyli 10g
jak trafisz recepte na ciekawe itemy z Mc to z crafta tez da sie zarobic ( mark core gun - 20g , czy ten ciekawski shield 10 -15g )
alchemy jest bardzo mile i przydate w instance ( onyxia / Mc )
ja to rozwiazalem w ten sposob, ze Beton, ktorym juz nie gram majac 55 lvl jest alchemy300/herba300 chodze nim zbierma ziolka i robie sobie poty, a hunterem mam mining, z ktoreg mam material na kuliki, a czasem i jakies smakolyki jak arane crysztalek
ale jak bym mial grac tylko hunterem to, albo mining/inz, albo mining/enchanting ( na tym sie zawsze kase robi, masz kase stac cie na poty i kulki)