Nie - nie trafiles w czuly punkt - po prostu ja mam uczulenie na wszelkiej masci "donoszenie" i w real i w grach.
W L2 szczegolnie bo najmniej raz w tygodniu musze odwalac glupie gadki z GMami wezwanymi przez gosci ktorych strainowalem bo choc staram sie trainowac tylko ludzi ktorzy botuja (najprosciej to widac po tym ze grupa ludzi >50 lev jest bez klanu i alliance) to zdarzaja sie pomylki i wtedy zaplakany dzieciak najczesciej pisze do GM a ja musze mu wytlumaczyc co to jest fake death, blesed SOE etc i czuje sie dokladnie tak samo jak po wizycie w urzedzie skarbowym ktora zalatwil mi sasiad piszac pewnie "ma 2 samochody, buduje dzialke - znaczy botuje"
Co do "swietego moderatora" to nie rozumiem czego oczekujesz - ze jako mod bede Cie ignorowal?
W Twoim poscie nie bylo niczego smiesznego, 3 osoby Ci odpowiedzialy tez powaznie wiec widac nie tylko ja jakos nie lapie Twojego oryginalnego poczucia humoru
Jesli chodzi o "personalne zagrywki" - moze sie myle ale w Twoim poscie widze slowa "Karol", "Ethan" oraz zwroty w stylu "O waszym upadku swiadczy fakt ze nikt..." etc wiec jak to jest - Ty mozesz oceniac innych ale ocenianie Ciebie jest zabronione?
Sorka, ale jak to mawial sapek "ten miecz ma dwa ostrza"
Co tam dalej napsiales....
Cytuj:
pozatym sam kilujesz bot-y - co Ci chinczycy Ci zrobili oni chca na chleb zarobic ale co tam wazne ze dzis 4 grupy zabiles jestes PAN ego+++
Wlasnie - w tym tkwi istotna roznica.
Uprawiam PvP glownie z botami i farmerami (z przytlaczajaca przewaga tych drugich).
Wygrywam, przegrywam - anyway robie to w ramach gry i pisze o tym bo w koncu do tego jest ten board - zeby sie dzielic wrazeniami z gry.
Ty robisz podobnie tylko ze Twoja walka to "walka z wiatrakami" (cytat z Twojego posta) - tzn siadasz i przez godzine raportujesz ludzi ktorzy w giran pisza za dlugie message na #trade.
Lapiesz roznice?
Jesli nie to sprobuje Ci to jeszcze przyblizyc korzystajac z faktu (?) ze masz niesamowite poczucie humoru.
Byl kiedys taki test - "pokaz mi jak polujesz na slonie a powiem Ci kim jestes". Wysylalo sie obiekt badan do afryki z zadaniem zlapania slonia a nastepnie porownywalo jego zachowania z podanymi wzorcami.
Miedzy innymi byl tam taki wzorzec:
"PRAWNIK - Nie ma czasu lapac sloni bo zbiera dowody na to ze jeep'y innych mysliwych byly zaladowane niezgodnie z przepisami."
IMHO idealnie to pasuje do Ciebie - zamiast grac "walczysz z wiatrakami" zbierajac dowody na to ze wszyscy ktorym idzie lepiej graja nie fair.
Ja jestem wcieleniem zla, Ethan sie stoczyl a "wszyscy" sa beznadziejni.
Szukanie i banowanie ludzi lamiacych EULA L2 to robota dla GM... a oni widac maja inne polecenia od swoich szefow bo jak pisal sosy wylapanie botow jest BANALNIE proste - wystarczy porownac kto sie zalogowal do gry a nie przeszedl weryfikacji GG (walker nie odpala GG) i koniec - jeden ruch i na wszystkich serwerach znika pewnie cos okolo 70% kont "oszustow"
)
Nie trzeba prawnie watpliwego skanowania dyskow graczy, obserwowania ich zachowan etc - po prostu L2 nie bedzie dzialac bez GG wiec kazdy ktory sie zalogowal bez GG uzywa walkera.
Jesli Ciebie bawi zastepowanie GM to zrob sobie prywatny shard i tam sie baw w policjanta, boga czy kogo tam chcesz. A jesli Cie bawi granie a nie lubisz "botujacych" to co za problem - zabij ich in game, zabierz stuff ktory dropna etc.
Chyba bedziesz potrafil zabic faceta ktory jest afk i bija go moby czy to za duze wyzwanie?