na ostatnie pytanie moge odpowiedziec, bo sam w dosc prosty sposob robilem trapping w scoucie (w rangerze to juz sam szedl bo kazdego przeciwnika traktowalem trapami, nie tyle dla grindu co dla efektow). trapy maja zasieg 45m z tym, ze jak klikniesz w ikonke trapa na pasku bedac 45m od celu i zaczniesz sie oddalac, zasieg sie zwieksza. dodatkowo jest exploit, nie wiem, czy zawsze dziala: rzucasz pierwszego trapa, wciskasz default action (pod U) kiedy zaczyna sie animacja, po czym rzucasz drugiego trapa - omija to cool-down.
ja to robilem tak: bralem inspiration buff (+10% do xp), jechalem na misje na zwierzaki oczywiscie, pierwsza serie zwierzakow rozwalalem najszybciej, potem jeden cios w lair, i po chwili wychodzil pierwszy spawn - tutaj juz dziala element losowy, bo zdaza sie czasem, ze jakis zespawnowany zwierzak nie biegnie, tylko IDZIE, wiec mozna rzucac do niego praktycznie nieskonczona ilosc trapow trzymajac sie na dystans. zdazylo mi sie tez, ze zespawnowana bantha "nakryla" mnie na niszczeniu laira, zaczela go leczyc stojac prawie ze w nim, kiedy ja sie oddalilem, gotow do walki, ona dalej stala w miejscu (mozliwe ze byl to zamierzony element AI, ale mi sie zdaje, ze byl to bug), co umozliwilo mi jeszcze przyjemniejsze grindowanie, bo nie musialem sie nigdzie ruszac i wystarczylo tylko wciskac klawisze pod ktorymi mialem trapy
inny sposob, jesli masz juz phecnacyne dart, a zwierzak w ktorego rzucasz biega, to rzucanie najpierw phecnacyny (snare), potem jakichs 2 trapow, odczekanie do konca snare'a i rzucenie kolejnego, (czyli np. phecnacyna - glowing juice - wire trap - odczekujesz moment - phecnacyna itp). oczywiscie caly czas trzymasz sie jak najdalej od celu
w grindowaniu moze pomoc ci ciekawy motyw, jesli juz prawie skonczyles lair a zalezy ci na resourcach/xp a nie na kasie, mozesz oddalic sie na chwile od laira na, dajmy na to, 500m i wrocic - gra "zresetuje" spawn laira, dzieki czemu znowu bedziesz mial zwierzeta do ubijania
_________________ tephloN - Pre-NGE MRanger/Mpikeman, Eclipse. † 2k5, Post-NGE MCommando :XXX
Update 2k8: Post-NGE MSmuggler, MJedi, MBounty Hunter, MMedic, MSpy, w koncu MOfficer. Respec jest piekny.
|