Shadhun - z Hordy jestes, ale sie smierdzielu (not offensife - u nas w alliance to fiolkami pachnie) z Toba zgodza ... to dokladnie chodzi o te gory zlota, ktore ludki sobie wyobrazaja. A problem tak naprawde jest zlozony ...
Sam znalazlem sie w sytuacji, w ktorej Strat z Baroneski polecial epic BOE caster neck. Chwila konsternacji i wszyscy zaczynaja rollowac (WSZYSCY ... zaczal warek), chociaz 3 casterow dalo "N". Wszyscy rollneli, okazalo sie ze mam 2-gi wynik, a pierwszy wynik mial rogue. Cala grupa uznala, ze necka powinienem dostac ja, jako caster z najwyzszym rollem. Rogue nie oddal, powiedzial ze pierdoli (polak ...) i wyszedl z party przed baronem. Necka nie widzialem ...
Teraz na czym polega zlozonosc sytuacji.
1) Z mojego punktu widzenia, dalem "need", mialem najwyzszego rolla wsrod casterow, nie mam necka - wniosek - Rogue to kurwa (do ew. edycji przez moda, ale nie uzywam nickow, wiec chyba mozemy sobie pozwolic
2) Z punktu widzenia roga, wszyscy rollowali, ja wygralem. I ten zasrany mag ode mnie chce ? Przeciez wygralem, nie ?
3) (najciekawsze moim zdaniem) Psychologia grupy.
- O EPIK !!!!
- ROLLUJEMY WSZYSCY !!!
- O PRZEGRALEM !!!
- DAC CASTEROWI, DAC CASTEROWI !!!
Generalnie wszyscy maja racje
Problem polega na tym, ze tak naprawde nie dowiemy sie do konca co sie stalo. Ja niesmialo widze oczami wyobrazni taka sytuacje.
1) Spada miecz
2) Warek daje "N"
3) Reszta grupy mysli "Hmmm ... epik ... EPIK .... ITAMZZOORZZZ !!!!! KASA !!!!!!"
4) Wszyscy krzycza FFA
5) Warek ulega (no skoro wszyscy tak mowia, to pewnie tak sie robi)
6) Wygrywa priest
7) Warek mowi na /g "Fajny 2h polecial, ale go priest wzial"
/g mowi "DAWAJ NICKA ! ZROBIMY MU Z DUPY JESIEN SREDNIOWIECZA"
9) Reszte znamy
Na przyszlosc polecam
1) Screeny ..... .to przykre, ale przy grze z randomami czasem trzeba. Okienko czata naprawde sie da bardzo rozwinac i mozna na jednym screenie uchwycic ta "jak grupa decyduje o lootowaniu FFA"
2) Inspect - jesli ktos ma lepszy przedmiot a daje N - niech spada ... "N" dajemy jesli jestesmy gotowi zalozyc przedmiot od razu, uzywac go, i jest on lepszy od obecnego przedmiotu, ktory mamy w tym slocie. Inaczej "G"
3) Szacunek dla innych (czy to trzeba tlumaczyc ?)
Obecnie polecam
zgrupowac sie z GLem warka i warkiem i w miare mozliwosci wyjasnic sprawe. Moze warek ma juz lepszy sprzet i np. mozecie sprzedac miecz i podzielic sie kasa. Moze warek nadal chce miecz, a ma cos do zaproponowania (SCREEENY) ? A jesli po wyjasnieniu sprawy ktos mialby pretensje to delikatnie mowiac "PAGE GM - ABUSE" (no chyba ze najpierw do GLa warka). No chyba ze wszyscy po stronie warka to calkowite trepy ... wtedy obawiam sie ze nie mam nic do zaproponowania.
* (legenda)
GL - Guild Leader
N - Need
G - Greed
N>G - taki standardzik