Ja nie mam nic przeciw odjeciu punktow za sponsoring (mimo tego ze sam tez sponsorowalem).
Jesli uzgodnimy, ze sponsorowanie podlega bidowaniu i trzeba na nie wydac punkty to uwazam, ze nawet trzeba je odjac.
EDIT:
Ciekawe czy ostatnia duza frekwencja jest wynikim zapowiedzi przez Saitou wprowadzenia punktow?
IMO kazda inna zasada niz bidowanie bedzie w dluzszej perspektywie prowadzila do kalkulowania i przychodzenia przez niektorych na wybrane dynamisy. Przy systemie licytacji kazdy punkt sie liczy.
Zreszta ja bym sie nie przerazal tym, ze ktos ma 20 punkotw (tyle moze koszotwac jeden AF w Glacier, co jest cena za otrzymanie go w pierwszej kolejnosci).
Moje doswiadczenia z HNM LSow (nie wazne o jakie LSy chodzi) :
w pierwszym nie ma bidowania i przez to osoba z najwiekszym stazem nawet nie musi przychodzic na walke gdzie wypada dany item, albo przyjsc na sam koniec zeby otrzymac dana rzecz, bo najwiecej punktow i jej sie nalezy.
w drugim istnieje bidowanie i jak nie ma cie na poczatku walki to nie masz szans dostac danego itemu, warto tez miec jak najwiecej punktow, bo nie wiadomo za ile sie uda dana rzecz zbidowac