mrynar napisał(a):
Tez uwazam, ze im prostrze zasady tym lepiej. Fajnie jaby dalo je sie zmiescic w 5-6 prostych zdaniach.
Co mi sie w twoim projekcie nie podoba Sto:
- brak punktow za niepelny udzial, mozna dac 0.5, mozna dac 1 (jesli za pelny udzial sa 2)ale 0 to przegiecie. Szczegolny przypadek, uzgodnienie z liderem to brzmi enigmatycznie i moze pachniec przekretem dla niektorych.
To nie tak, bark punktów jest np za akcje jaka zrobiła swego czasu Ori albo Dexy niedawno. Tak naprawde może się zdażyć że przyjdzie ktos kto się nie zapisał na run, lub ktoś ma ograniczony czas jaki może spedzić na runie i wtedy właśnie obowiazuje zasada że dostaje ten punkt o ile poinformował o tym ludzi, lub lider raidu uzna ze dana osoba nie zapisana na raid jest jednak potrzebna. Opiekun a ja sie zapytam, co to jest niepleny udział za 0,5 pkt ? Zaplace za klepsydere, wejde i powiem ze musze isc, i to juz jesy dosc zeby dostac polowe punktu ...
mrynar napisał(a):
- zasady podzialu monet sa tez jakies pokrecone, staz, poziom upgrade. W ten sposob nowi nigdy nie beda mogli zaczac upgradeowac broni. To jest oczywiscie fajne dla tych co juz zaczeli (w tym mnie
) ale innym niekoniecznie sie spodoba.
Nieprawda, nowi maaj takie same szanse na upgrd broni jak kazdy o ile spelnia pewne warunki wstepne, zawsze mozna przelicytowac za wieksza ilosc punktow zakup 100 v, pozatym maja prawo do zakupu w cenie 1 000 000 mil gil za 200 monet - jak sponsoring.
Sytem daje tylko prawo pierwokupu monet dla tych co juz wlozyli w upgrd wiecej. To chyba normalne ze ktos kto ma 3 faze upgrd i robi to z DP od poczatku powinien miec wieksze prawo kupic monety niz np Stokrotka ktora nawet nie ma relic weapon w fazie 1 ?
mrynar napisał(a):
- bidowanie w czasie rajdu to zly pomysl
Tez tak mi sie wydaje, mozna to robic przed raidem. W sumie jakie AF moga wypasc jest wiadome, i potem tylko mozna zabrac ilosc punktow osobam ktore biduja za punkty po raidzie. Kwestia dogadania szczagółów.
Ale ta zasada chroni przed chomikowaiem AF'ow, daje szanse kazdemu na zdobycie Second JoB AF za punkty itd ...
mrynar napisał(a):
- nie wiem czy ludzie beda chetni chodzic na dynamis w soboty: sponsorowany i bez zasad lotowania
Tu mnie masz, to salby puknt calego proejktu, mysle ze trzeba bedzie wprowadzic zasade kupowania za punkty prawa do sponsorowania na drodze licytacji kiedy zostana wznowione raidy w soboty.
Narazie mozna pominac ten punkt calkowicie.
mrynar napisał(a):
- ten pol-reset tez jakis dziwny, ten co ma 20 pkt i ten co ma 11 nagle maja tyle samo punktow. Mozna ewentualnie wszystkim podzielic punkty przez 2.
Nie mozna. Mozna wyzerowac tylko wszystkim punkty. Za mala ilosc monet wypada aby bylo na to pokrycie w punktach. przykladowow Xavery i tak ma prawo do kupna np 600 value po min cenie. To sa 3 raidy robione przez caly ls na potrzeby upgrd przez Xava. Nie mozna dopuscic do nie wiadomo jak duzego gromadzenia punktow przez ludzi bo nie bedzie pokrycia w monetach a beda mieli od ch.. punktow z ktorymi nic nie zrobia ... ten system daje ludziom z najwiekszym stazem 12pkt a z min stazem 1 pkt, kazdy go jest niejako poczatkujacy w DP dostanie max 5 pkt i to jest uczciwe bo i tak ci co byli czesciej majaa wiecej punktow pomimo ze traca tez punkty a ci co mieli mniej odbytych raidow dostania mimo to jakies punkty. Generalnie za punkty maja miec prawo kupowac monety i do tego to sluzy, ale np bodkins moze kupic za punkty AF dla BST pod 1 warunkiem ze nikt nie umiesci w comment AF -a dla BST, i tu moze dac tyle punktow ile jego zdaniem ten AF jest warty.