nie wnikam czy pod naciskiem czy bez nacisku.
rozumiem to ze dla Ciebie ten gosc jest zalosny- po prostu takie zachowanie nie nalezy do kanonu poprawnych zachowan, stad ludzie ktorzy dzialaja w taki sposob sa z gory skazani na zbieranie w tylek. I ok masz racje. Ale z drugiej strony to ja nie rozumiem dlaczego dla Ciebie nie ma znaczenia fakt naprawienia szkody.
Wazne jest, w mojej opinii, ze to co zrobil pozniej (poszedl z ofiara tego zdarzenia na kilka runow po
http://www.thottbot.com/?i=9472) moze byc podstawa do tego by nie bluzgac tak na tego czlowieka.
Co do Twojego pytania o cechy charakteru, moze wcale nie ma takich jakie wymieniles, moze to po prostu wiek i dojrzalosc. Nie wiem ile Ty masz lat, ale sadze, ze na tyle duzo by zdawac sobie sprawe ze skutkow swiadomie podejmowanych decyzji. Kiedy sie ma malo lat, trudno czasami zauwazyc to cos. "Przeciez to tylko zwykly przedmiot, dam mu kase to sie uspokoi".
Dlaczego to wszystko pisze? Znam Danego, wiem, ze jest bardzo mlodym czlowiekiem, wiem tez ze jest dobrym graczem w wow. Ja sam nie potrafilem zrozumiec tego co zrobil. Oczywiscie nie byly to pytania "Dlaczego to zrobil?" "Jak on mogl?!" tylko bardziej zdziwienie "On???".
Ja tez nie popieram ninjowania uwazam to za mocno krzywdzace.
Nie usprawiedliwiam Danego, uwzam ze zle zrobil zabierajac noz temu czlowiekowi, ale wg mnie zrehabilitowal sie tym ze poszedl i zadoscuczynil temu chlopakowi z nawiazka (zaoferowal zdobycie 2 daggera rowniez, w dowolnej chwili kiedy tamten bedzie w zasiegu jakiegos dobrego).
I tak jak Dany w grze postapil nieuczciwie, tak teraz, po tym wszystkim w jaki sposob zostalo to rozwiazane, wieszenie dalej psow na nim jest rowniez nieuczciwe.
Kazdy moze popelnic blad lecz nei kazdy ma odwage by do niego sie przyznac a jeszcze mniej osob chce ten blad naprawic. Dany naprawiajac swoj blad przyznal sie jednoczesnie do niego. Fakt, ze relacja jego samego jest inna (odnosnie umowy przed walka) ale nie bede tego pisal bo i zabranie przedmiotu to zabranie przedmiotu.