Kilka porad:
1. Nie wiem gdzie stoi wasz kontroler ale nasi (używamy 2, klasy raczej mało istotne), nie stoją na platformie, tylko pod nią. Po pierwsze moby biegną najpierw na górę, kiedy "zobaczą", że kontrolera tam nie ma, biegną na dół (do tego czasu powinny na ogół są martwe). Po drugie, kontroler może zająć tą pozycję zanim zagrujecie Razorgore, nie wiem którędy się tam dobiega (nigdy nie zwróciłem na to uwagi), ale raczej nie jest to trudne. Kupuje to trochę czasu, jakieś jedno jajko szybciej
2. Jeżeli chodzi o kolejność jajek zaczynamy od jajek na platformie gdzie stoi Razorgore a potem, wężykiem w stronę orba.
3. Tak, kontroler zdecydowanie powinien usypiać smoki, między otwieraniem jajek. Z tym nie powinno być problemów bo afaik, otwieranie jajek na cooldown.
4. Sam Razorgore jest banalny do zabicia, (na 4 próby wyglądało to tak : 70%, 25%, trup, tydzień później trup) my robimy to tak: dajemy tankowi sporo czasu na zrobienie aggro (chociaż tego moba nie da się tankować normalnie, przez ~60% czasu tank nie kontroluje swojej postaci), nukujemy aż mu zejdzie 10% hp, przerwa na zbudowanie troche aggro, 10%, znowu przerwa i tak aż padnie. Weźcie ze sobą dużo bandaży, każdy ranged może bez problemu wyleczyć swoje rany i do healowania zostaje naprawdę mało postaci. Ważne jest, żeby przed otwarciem ostatniego jajka zająć jakieś sensowne pozycje, żeby pół raidu nie zginęło od cleava/spalania. Aha, razorgore tankujemy w którymś z rogów, po stronie gdzie jest orb.
5. Jeżeli ktoś padnie to można go summonować, nie jestem pewien jak to robiliśmy, bo po wejściu do BWL jest się od razu w kombacie. Chyba można summonować hunterów po tym jak zrobią FD i postacie na które palkowie rzucą DI. Jednak jeżeli ktoś od nas z gildii mógłby to potwierdzić to byłoby miło, bo nie jestem pewien
6. Nie wiem jakiej taktyki używacie do samego pozbywania się jajek. Próbowaliśmy wszystkiego: bicia tylko magów/mind controlowania niektóych mobów/kitowania wszystkich 40 mobów ^^. Najlepiej sprawdza się (ostatnio z jajkami nie mamy żadnych kłopotów) takie cos:
2 grupy w każdym z rogów, zabijamy wszystko oprócz smoków, magów zabijamy możliwie jak najszybciej. Nie jestem pewien co się dzieje z nadprogramowymi smokami, chyba kitują je hunterzy ew. jakiś plate łapie kilka mobów biega w kółko. Kiedy robi się ciepło (w okolicac 5 jajek), zaczynamy spamować fear, frost nove, itp. (jako priest polecam, fear+bieganie na przeciwległa platformę i spamowanie pw:s i refreshem na wszystkich którzy nawiną się po drodze)
Mało wiem o kontrolowaniu samego smoka, nigdy tego nie robiłem, więc tutaj nie mogę ci pomóc. Jedyne co zauważyłem to że kiedyś nam umierał, teraz już przestał ^^