DAro napisał(a):
Czytając te wypowiedzi na temat doboru broni dla rogue wolniejsza+dmg jest najlepsza........to po co są daggery.........wszyscy powinniy chodzić tylko z swordami one mają to wszystko.Wydawało mi się że właśnie zaletą broni (daggerów) jest szybkość.Rouge musi zabić szybko albo za chwile świat jest czarno-biały.
nie wiem o co wam biega z tym ze synister ignoruje speed broni?? jesli o to ze mozna stuknac synistera jak sie ma 40 energii to tak jest z kazdym skilem rogue
(zadaje dany cios jak sie ma na niego energie)
w pozostalych przypadkach (zadany dmg) speed broni ma jak najbardziej znaczenie, poniewaz bonus jaki dostaniemy do dmg jest wyliczany na podstawie speedu broni (jedynie evi, rupture czy garrote tutaj sie nie licza), stad tez daggerki sie slabo nadaja do synisterow (bo sa za szybkie)
a co do daggerkow, opisze moze moje wrazenia z gry roznymi buildami:
z moich doswiadczen z AR + krol blade: seal fate bije na glowe combat builda jesli chodzi o dmg (gralem z AR dosyc dlugo, faktem jest ze w kluczowych momentach ar + blade flurry potrafi czynic cuda i wyciagac team z bagna, ale po prostu backstaby sa wydajniejsze niz synistery)
niewiem, moze mialem zla bron (KROL + heartseeker, zeby miec jak najwyzsze kryty), ale zawsze stalem nizej w dmg od kumpla z seal fate i to o sporo tys dmg (o magach juz nie wspomne
)
build z prepe rowniez ustepuje w dmg wzgledem seal fate, bo jest to build do wygarniecia duuzego dmg w bardzo krotkim czasie, w dluzszej walce sie nie sprawdza (bosowie, mocniejsze mobki w pve) i bije po prostu biednie ;P
po zmianie na seal fate lepiej mi sie gra, zarowno pvp jak i pve stalo sie przyjemniejsze :>, a w dmg stoje zawsze baaardzo wysyko (tak jak pisalem wczesniej, w takim ubrs najdalej bylem 2, pare tys dmg za magiem)
oczywiscie seal fate w sumie jest genialny dla dagger userow i takim sie stalem, aczkolwiek nadal czasami wyciagam krola
nastawienie na builda ambush/backstab (seal fate) wymaga tez niestety pozycjonowania, ktore czasami jest klopotliwe, ale generalnie nie stanowi to zbyt duzego problemu, a zdecydowanie lepiej wypada przelicznik energy->dmg dla backstabow niz dla synisterow, szczegolnie biorac pod uwage ze na backstaba jest o 30% wiecej do kryta niz z synistera
nie twierdze ze to jest NAJ build, bo kazdy gra tak jak lubi i kazdemu pasuje co innego (jednym prepe innym synister spam :>), jedynie z badan moich i kumpla wychodzi co wychodzi, poza tym obaj lubimy pvp
(ludzie, ktorzy dlugo grali z prepe moga miec problemy z przestawieniem sie, ja jako ze nigdy z prepe nie gralem nie mialem takiego zgrzytu, ale kolega z ktorym bawilismy sie buildami chwile klal z powodu braku prepe
)
ps. jak ja testowalem AR builda to kumpel testowal prepe, teraz obaj biegamy z seal fate
ps2. AP jest wazny dla kazdego builda, bo dps z tego jest dodawany do kazdego ciosu jaki zadajemy oprocz finisherow i garroty