Instance fajny ... trzeba przyznac ...
Z jednej strony nie trzeba sie spinac ja w MC, bo nawet jak jedna czy dwie osoby dadza tylka to mozna to jakos odratowac. Z drugiej strony podejrzewam ze jakby tam poszlo random party (to z dupy party) to wipeowali by co chwile.
Co do bossow - dosyc ciekawie, ale obawiam sie o po opracowaniu pewnych taktyk to bedzie nudne farmowanie ... Oczywiscie nie beda to walki takie jak z Garrem (ktora przy odrobinie samozaparcia mozna rozpisac co do sekundy co sie kiedy dzieje), ale elementu zaskoczenia juz drugi raz nie bedzie. Mysmy poki co zabili 3 bossow - High Priestess Jeklik (aka batwoman), High Priesta Venoxisa (aka chain lightning WTF 10k dmg ????) i Bloodlorda (czy jak mu tam .. - aka I am watching you !). I co do tych bossow mozna powiedziec ze kazdym razem moze byc tylko latwiej. Zatrzymalismy sie poki co na Spiderwoman - wczoraj 6 wipeow przy w sumie calkiem ogarnietym party w tym jeden na 2 proc.
Co do lootu - patrzac na niektore rzeczy to niebieskie itemki z ZG sa porownywalne z epikami z MC - przyklad - portki ktore wyrwalem z Bloodlorda - 20 int, 20 sta, +26 healing/dmg - niewiele gorsze (a moze lepsze ?) od Arcanistow.
Co do loot settings - moim zdaniem poki co group loot. Niby nie kazdy moze korzystac z kazdego coina, ale zeby w ogole cokolwiek craftowac trzeba miec odpowiednia reputacje z trollami. A to inaczej niz coinami ciezko bedzie osiagnac wyzej niz Friendly. Wiec wyglada na to ze poki co coiny randomowo, a jak ludki porobia reputacje to mozna sie pokusic o odpowiednie dzielenie ich. To samo zreszta z Bijou. Epickie kawalki craftow (Primal Hakkari Shit) to zupelnie oddzielna bajka .. kazda klasa potrzebuje tylko 3 z 8(moze 9 .. nie jestem pewien) i tu nalezy uwazac bo jak ktos wczesniej napisal badziewia sa BoP.
Ogolne wrazenie - bardzo pozytywne - instance wymagajacy ale nie koszmarny. Kazda klasa po trochu potrzebna
Wujek Dobra Rada radzi - nie chodz z randomami .... BTW, wiedzial ktos ze randomy potrafia spierdolic nawet DM ? A moze powinienem napisac dm chodzi mi o Deadminesy ... (wersja dla hordy - wyobrazcie sobie 7 (!) wipeow w WC w full grupie w okolicach 22 lvlu ...)
Pytania do ludu: Co z ta pieprzona pajeczyca ? Bo poki co wymyslilem (i podpowiedziano mi) ze (nie czytac jak ktos nie chce sobie przyjemnosci bicia bossa popsuc):
1) BoF na tanka
2) AOE pierwszych pajakow - jak jakies dojda to zabicie ich to top priority (zanim urosna)
3a) Po shapeshifcie pajeczyca chyba albo calkowicie czysci agro liste, albo ma tylko random szarze (jak Surgery) - sprawa niejasna - generalnie dac tankowi narobic agro -
3b) albo nukowac (melee+caster) zeby zlazla do Caster formy
4) w caster formie atakujacy to tylko tank + casterzy (na maksymalnym zasiegu) - poison volley dosyc wyraznie ma ograniczony zasieg a zawsze latwiej oczyscic z poisona tanka, healera i 5 osob niz 20 osobowy raid
5) cleanse, remove poison, abolish poison ITD. - sprawa podstawowa - trucizna niestety napieprza okropnie i bardzo szybko mozna sie od niej rozlozyc
6) Viper Sting (gg hunters) - boss bez many to latwieszy boss - szczegolnie pod sam koniec
7) i co dalej ????
Pozdr,
Q