Powiem to tak. Wszyscy wiemy, że End Gejma w grach MMO nie ma. Zabawa polega na ciagłych wypadach po lepszy sprzęt, biciu jakichs uber mobków itp. Ja, by czerpać przyjemność z gry potrzebuję jakiegos planu celów, do których będe dążyć. Takimi celami są np. kolejne lvle danego joba robione w konkretnych przedziałach czasu, uzbieranie kasy na jakiś equip itp. Jako przykład, gdy zrobiłem 67my doszedłem do wniosku, że bez Opo Crown nie będe lvlował dalej, bo wstyd mi się jest w exp party pokazać bez takiego bowiazkowego itemu. Tak więc nie lvlowałem przez około 2 tygodnie. Kolejnym punktem po Opo crown było dobicie do 70tego. Teraz jest zrobienie 270exp whm, by skoczyć nim na 35ty oraz zdobycie Joyeuse. Następnie Maat, potem...
Takie mówienie, że nawet nie spróbowałem z nim walczyć. Powiedzmy, że spróbuję i przegram. I co? I będę musiał znów stawiac tematy na forum, ze potrzebuję pomocy w zdobyciu nowego Bards Testimony, bo sam sobie raczej nie poradzę. A powiedzmy, że bym wygrał. Powiem prawdę, nie będę miał z tego żadnej satyswakcji wiedząc, że był jakiś item, który mogłem mieć, a nie zdobyłem go, pozwolił by mi pokonac go w lepszym stylu. I to nie był uber item za kilka milionów (gdyby był, to bym uzbierał kasę przed walka z maatem), tylko jest to znowu item, do którego potrzeba towarzyszy broni.
Większość z was to DD. Dla was posiadanie takiego itemu, to żaden bonus. Wy sobie idziecie i siekacie kosmiczny damage. Ja jestem supporterem. Lubie swoja robotę bardzo, ale czasem muszę coś zsolować i wtedy (nawet jak walcze z worthwile) czas zwalnia. Bardzo zwalnia. Zadaję mały dmg i sama myśl, że mogę go zwiekszyć ze 100% do 125-175% to dla mnie kosmos.
Jeśli chodzi o "Zdobądź ToDa, to pogadamy", to jest tu też pewien problem. Bo kolega popuje 8-12h. Czyli musiał bym zdobyć ToDa rano, wtedy dać topik na forum, może by ktos akurat był. Ale to i tak bardzo różowy scenariusz, bo często jak schodze do SSG, jest tam pusto. Więc co, zostaje mi usiąść, czekać kilka godzin, aż ktoś w końcu przybiegnie i zacznie wybijać manty, aż mu popnie, aż go zabije i wtedy powiedziec, że ToD wypada na 2 nad ranem? Ostatnio pomiędzy 23cią-24tą wiedziałem, że Charybdis nie popnął od conajmniej 9ciu godzin. Nie udało mi się znaleźć pomocy do zabijania PH.
Przepraszam, jeśli za wiele od was mymagam i stwarzam problemy. Wiem, że ostatnio dużo problemów wam narobiłem prosząc o tę czaszkę. Saia też w końcu wymęczyłem o pomoc z Ancient Salt do Opo Crown miesiąc wcześniej gdzieś. Wcześniej prosiłem o pomoc z kluczami do tych moich AFów. Co ja poradzę, że nie dam rady tego wszystkiego zsolować.
Nie chcę też rozwijać niepotrzebnej dyskusji. Boję sie tego, że zaraz pojawią się cytaty fragmentów mojego postu z jakimiś komentarzami. Ja po prosztu potrzebuję pomocy z mieczem, nie chcę się tutaj wymądrzać i dyskutować na temat czy 4-5 zdania z 3 akapitu są porprawne, czy nie. W sumie mogłem napisać pierwszy post w tej formie:
"Hejka! Potrzebuje Joyeuse - tu screen a alakhazamu - Pomoże mi ktoś w biciu Devil Mant?"
Mój błąd, że chciałem to jakoś ciekawiej sformułować. Proszę, kto ma wolę, niech napisze, czy może mi pomóc, czy nie może mi pomóc, kiedy,w jakich godzinach i na jakich zasadach (np. dobycie przezenie ToDa, tylko co wtedy?).
_________________ Comodo, Hjumen, BRD 75, PLD 52, BLU 43, WHM 37, WAR 33, DRK 32, DRG 25, NIN 20, SAM 20, BLM 19, MNK 14, BST 12
|