Cytuj:
2002-02-01 23:59, Daimonion napisał:
Dla wszystkich ktorzy teraz napisza jak to dostaja pierdolca przy setnym kliknieciu na kilof itp... czujacych sie przynajmniej czesciowo "usprawiedliwionymi" przy odpalaniu nocnej sesji makra
To juz jest zupelnie inna hostoria.
Ja juz troche gralem gornikiem i obecnie dostaje pierdolaca jak musze klikac przy kazdej opercacji kopania. Na CL doszedlem do GM mining tradycyjnie za nim jeszcze dokladnie wiedzialem co to jest makro, ale po dluzszym czasie nauczylem sie je wykorzystywac i uwazam ze w pewnych sytacjach to jest dobre udogodnienie. I teraz uzywam makro do kopania. Ale nigdy nie makrowalem biernie miniga, nie kopie dla statow, ale po to aby wykopac 2000 rudy. To jest naprawde masa klikania. ZROZUMIE TO TYLKO KTOS KTO MUSI KOPAC. Najzabawniejsze bylo to ze po zmianach ktore wprowadzil RON doszlo jeszcze 2 razy wiecej kilkania, no i zmiany te bardzo ograniczyly mozliwosc uzywania makro do tego skilla.
Rozdzielmy rozne sprawy.
Tutaj takie moje spostrzezenie:
Jeden komplet EXP = 1500 sztab
operajca kopania:
2 lp x na kilof
1 lp x na skale
przy GM ming szansa na wykopanie 10 rudy ~ 20-30%
10 rudy srednio po 15 kliknieciach
1500 rudy po 2250 kliknieciach (przy zalozeniu ze nie trzeba zmieniac miejsca kopania)
do tego dochodzi czeste przerzucanie rudy na ziemie lub juczniaka aby nie zginac
1500 rudy przecucanej po 50 grudek 30 razy razy 10 klikniec masz 300
inne czynosci 200
ale te czynnosci zajmuja dzuo czasu
potem zeby to przekuc robisz okolo 100 elemnetow z ktorych moze 10 bedzie EXP
kazdy elemnet to okolo 15 klikniec masz wiec 1500
klikniec na jeden komplet EXP
kucie 1500
kopanie 2250
inne 500
suma =4250 klikniec > bez makro to jest jakies 15 godzin, z makro to beda 2-3 godziny
wiec sie nie dziwcie ze tylke kosztuja EXPy
Dla porownania na CL potrzena na EXP okolo 300. A rude wykopuje sie dwa razy czesciej
10 rudy po 9 klik
300 rudy po 270 klik
kucie 150 klik
reszta 100 klik
jest wiecsuma = ~ 500 klikniec, wiec duzo mniej, ale jednoczesnie wszyscy chodza tam w EXPach
Makrowanie bierne to dla mnie zupelnie cos innego. Wszytko zalezy wlasnie od tego jak sie makro wykorzystuje.
Migalart - Kowal Morza
from CLSE and don't forget about it!!!
Galerie fantasy -
http://republika.pl/migalart
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Migalart dnia 2002-02-02 13:07 ]</font>