Ja zrezygnowałem ze skilli z samego dołu drzewek. Builda ułożyłem sam. Strasznie wkurza mnie fakt tracenia shardów na summony, postawiłem więc na impa. Nie żałuję. Oto mój "imp build":
Destruction Mastery
Improved Shadow Bolt Rank 5
Bane Rank 5
Improved Firebolt Rank 2
Devastation Rank 5
Shadowburn Rank 1
Destructive Reach Rank 2
Ruin Rank 1
Destruction Total: 21
Affliction Mastery
Improved Corruption Rank 5
Improved Life Tap Rank 2
Improved Drain Life Rank 3
Fel Concentration Rank 5
Amplify Curse Rank 1
Grim Reach Rank 2
Nightfall Rank 2
Siphon Life Rank 1
Curse of Exhaustion Rank 1
Affliction Total: 22
Demonology Mastery
Improved Imp Rank 3
Demonic Embrace Rank 5
Demonology Total: 8
Z Destruction - używam shadow bolta. Dzięki Ruin potrafi zabójczo critować. Pozatym looks cool
. Shadowburn jako podstawa do PvP.
Z Affliction - mogę swobodnie drain tankować, w razie potrzeby amplify curse i CoEx. No i cudowny nightfall, ktory ślicznie komponuje się z Ruin. W obu drzewkach zwiększyłem zasięg, by móc swobodnie okładać zfearowanych przeciwników :-> . Siphon Life wpadł mi przypadkiem, został mi jeden talent point na końcu. Zawsze może się przydać, nie?
Z Demonology impek oczywiście no i świetny talent: Demonic Embrace. W połączeniu z gearem +sta daje dużo powera. Świetny do PvP.
Nie mam żadnego końcowego skilla, to prawda. Ale czy są one aż tak dobre? Czy warto dla nich zrezygnować z innych kluczowych umiejętności? Wg mnie nie.
Soul Link z Demonology jest chyba najlepszy, ale... droga demonology z założenia nie jest dla mnie. Mam przecież uzywać impa i wypiąć się na wieczny brak shardów. Zresztą imp i tak ma zbyt mało hp by używać soul linka.
Dark Pact też się przydaje, ale mniej w PvP. Na pewno w grupach jest niezły. Jednak do PvP (i do solo) wolę mane mojego impa wykorzystać w lepszy sposób, czyli do zasypania przeciwnika fireboltami :->
O Conflagrate wiem najmniej. Z tego co słyszałem, to jest rzadko używany przez warlocków. Słyszałem też, że byłby dobry, gdyby był instant, a tak... warlock ma wiele innych sposobów na męczenie przeciwnika :->