Hoho, rozpisaliście się;)
Extreme, wybacz, ale argumenty typu " oni po prostu są pe i już ", są śmieszne. Spróbuj sformułować jakiś w miarę konkretny argument i wtedy zacznijgo jakoś rozbudowywać, bo w takis sposób, w jaki na razie to robisz, nie dojdziesz tutaj do głosu...
Niestety, muszę Ciebie rozczarować, ale jak zauważyłe Ethan, są oni duuużo przed nami, ostatnio zaczynają zalewać nasz rodzimy rynek swoimi produktami na naprawdę wielką skalę. I co? Pójdzie na ul. Wiejską w Warszawie i zrobisz demonstrację przeciwko żółtemu najeźdźcy z Azji?
Polski kraj jest hmm... dość specyficzny, choć każdy naród tak chyba ma, staramy się widzieć zalety, nie patrząc na wady. mnie osobiście strasznie denerwuje Historia nauczana w polskich szkołach... Cała jest nastawiona pozytywnie... Powiecie, że nam źle robili? Taaak Katyń, i co z tego, skoro MY zagłodziliśmy kilka tysięcy rosjan w obozach, choćby pod Bydgoszczą ( swoją drogą zostałem zjebany przez nauczyciela za wygłoszenie takiej informacji ).
50 lat izolacji zrobiło swoje, propaganda też dobrze sobie poradziła. Wielke zasługi? Yyy? Czy my coś wygraliśmy? Nooo dobra... przewrót majowy zakończył się sukcesem
Ale nie można narzekać, kraj cały czas się kształtuje, zobaczymy co z tego wyjdzie;) , szkoda, że pan Kaczyński wygrał ostatnie wybory, ale może chociaż zniosą obowiązkową służbę wojskową
Wracając do narodu Chińskiego ( jakoś denerwuje mnie określenie chinole, to tak jakby do nas powiedzieli pieprzony białasie ).
Jeśli my będziemy mówić o nich, źle, to oni będą o nas i będzie się to co raz bardziej nasilać z obu stron i mamy błędne koło.
Szczerze mówiąc ja im współczuję, głównie z powodu cenzury, można powiedzieć, że czują się tak jak my przed 1989 rokiem... tylko, że troche w bardziej nowoczesnej formie, czyli filtrowany internet, ograniczenia na MMORPG ( hehehe ). Tam jest lepiej niż na Białorusi, gdzie za złe słowo na temat władz idzie się siedzieć, albo dostaje w czapę.
Przepraszam, ale nie pamiętam kto, ale ktoś napisał, że powinni uczyć się angielskiego bo ciężko się z nimi dogadać i że to jest ich duża wada... Ilu Polaków nie zna angielskiego, nawet w takich głupich mmorpg'ach. Tak wiem, można dogadać się z nimi w naszym rodzimym języku, jednak ktoś inny już się z nimi nie dogada i rodzi się kolejny stareotyp na temat Polskiej niewiedzy;)
Na razie tyle:P