Heh wroce do tematu platnosci bo chce sie uniezaleznic od time cardow... Intelligo mi w koncu nie wypalilo bo chcialem zalozyc konto wspolnie z dziewczyna, a ona juz tam ma konto i musialaby zrezygnowac z niego... Duzo czekania i nic nie wyszlo... Teraz zlozylem w mBanku podanie o konto ale zanim przysla mi umowe a ja ja wysle to tez troche zejdzie >.>
Wiec wpadlem na genialny pomysl, ze moze moj bank tez taka wypukla karte ma w ofercie
No wiec wybralem sie do banku i rzeczywiscie - Visa Silver, wypukla, "podobno" mozna nia placic przez internet, koszt - 75 zl (da sie przebolec)... Juz dalem dowod, chcialem zamowic i przyszlo mi do glowy takie pytanie:
- A ile by wynosil taki koszt transakcji jakby mi np. jakas zagraniczna firma (np. z USA) potracala co miesiac z konta okreslona kwote?
- Tzn jak? ze bylaby upowazniona do potracania tych pieniedzy?
- No tak, taki abonament...
- Hmmm koszt wyslania pieniedzy za granice to 70 zl bez wzgledu na to gdzie sie wysyla...
-
to ja sie jeszcze zastanowie...
Dodam ze chodzi o bank BPH, jakby nie patrzec 3. najwiekszy bank w Polsce... Nie wiem czy kobieta przy okienku zle zinterpretowala moje slowa, czy rzeczywiscie maja takie barbarzynskie stawki...
I tu rodzi sie moje pytanie... Moglibyscie zajrzec do historii swoich operacji bankowych, zobaczyc ile faktycznie wam potracaja z konta i postnac tutaj ta kwote razem z nazwa banku i konta ? :>
Z gory dziekuje za odpowiedzi