ostatatnio na grindowaniu mialem 5 critow pod rzad na elite mobku 57 lvl, zdazyl sie tylko odwrocic w moja strone i pet go ponownie zaggrowal , na moim buildzie zdarza sie to czesto, a moj pet do grindowania/pve ma 2 skille do generowania aggro i dasha nic wiecej ( chodzi o maxymalne wykorzystanie focusa ). pet ma all wladowane w resisty max fire i max shadow - 0 staminy 0 armora
pety do pvp mam z max frezz ( przydatne przy novie ) i max shadow ( przydatne na fear )
jeden skill do zadawania jakiegos tam dmg ( claw 8 ).
w wyborze peta pod pvp jedynie szybkosc ataku sie liczy co powoduje wydluzanie sie czasu castowania spelli ( mag,priest,shaman ).
w takich BG jak WG i AB swietnie sprawdza sie nietoprzez bo jego wielkosc powoduje ze podczas ataku zaslania polowe ekranu kolesiowi, ktorego meczy i jesli taki stworek was kiedykolwiek dopadl to wiecie o czym mowie
, no i ma speed at 1
build beast/surv jest kompletnie nieprzydatny w MC - tracisz 6 y zasiegu co powoduje ze podczas tluczenia bossow zawsze jestes w zasiegu clatw
na mnie pala/mag/priest nie traca many ( chyba ze heal - ale to sporadycznie bo spokojnie daje rade bandazami - ostatni ragna - heal = 2 bandaze )
pet w takich instance siedzi zawsze w twojeje kieszeni
( peta uzywa sie czasem do pullowania geddona )
ale do pvp beast/surv jest bardzo dobrym pomyslem
jak bym ograniczyl sie jedynie do tego typu rozgrywki ( pvp only ) to bym to wybral
itemy z max stamina i ressy, w tym ukladzie wystarczy, leczysz peta i nie dasz sie zabic - pet zrobi swoje
z wstepnych wyliczen przy tym buildzie mozna wyciagnac kolo 6 k hp ( mam 5050 w ubranku pvp nastwionym na crit ap