Razparuk napisał(a):
jeśli powiesz na privie K..., ban, jak się coś nie spodoba i pm do Gm-ban albo w drodze "łaski" wskazanie drzwi jak się nie podoba. Koledzy właściciela serwa są faworyzowani. Nie ma PK- chyba że ktoś zasłużył- czyli jest bo można miec PK za emotkę / nawet na privie /. Lokacje chodza tylko spod C1, regularne dwny itp.
to jest wlasnie cena utrzymania klimatu, a pod wzgledem atmosfery wlasnie Allseron jest niepowtarzalny... Tez tam mam konto. Jakas Elven elder dala mi buffy: Przed buffami ".. jeszcze Cie poblogoslawie" po buffach: "Niech Matka Natura ma Cie w swej opiece"... to dobrze ze za emotikony i przeklenstwa dostaje sie bany bo co to za klimat jak ktos przez pol dnia bedzie biegal i klal w nieboglosy naprawde brzydkim jezykiem...
Mozna klac z klasa, co najlepiej widac po wyrafinowanych bluzgach krasnoludow zalanych zajzajerem
Niby mozna i na globalu zalozyc klimatyczny klan, ale global to czysty bazar, kazdy wie ile jest warty jego sprzet i adena irl, to nie to samo... Zreszta co po jednym klimatycznym klanie skoro cala reszta ma to w d..., czasem wysle ci ktos pm'a "u n00b!" "me h4x0r" "el0 r4p!", kazdy lata za jak najlepszym sprzetem, sojuszem itd...
Odnosnie klimatycznych tekstow/klanow polecam np.
http://mjolnir.topory.pro24.pl/
To w sumie druga klanowa stronka jaka ogladalem na Allseronie, a juz jaki poziom!! (Pierwsza tez byla klimatyczna ale strona klanu samych dwarfow po prostu mnie rozbroila
(po tym jak szef klanu wytrzezwial kapnal sie ze jednak nie wszyscy sa dwarfami))
Czytajac posty ludzi z tego klanu normalnie az chce sie grac dwarfem, pic zajzajer, sprowadzac bimber za bajonskie sumy z Elmore (okazalo sie ze to zwykle greater antidote'a ale i tak elfia mlodziez rzucila sie na to i w moment wykupila), mymlac varnish i nie wietrzyc(sprzatac) nigdy domu (zeby dalo sie wieszac topor gdzie sie chce)
No ale w tym momencie trzeba sie zastanowic co jest dla kogo wazniejsze - plynna i przyjemna gra, duzo dodatkow, ludzcy GM'i, duze community (a co za tym idzie - kasa
), czy po prostu sam klimat za wszelka cene...
Tak wiec nie nalezy krytykowac takiego serwera (GM'i i tak duzo pracy wlozyli w ten serwer, ze faworyzuja znajomych i uprawiaja hipokryzje (C4!) - trudno) i ludzi ktorzy na nim graja... Na pewno duza ich czesc moglaby grac na globalu ale liczy sie dla nich po prostu atmosfera i nic wiecej
To i tak najlepszy priv na jakim gralem (ba, jedyny priv jaki znam na ktorym nigdy nie bylo wipe'a)...
... ale wybralem oficjalny serwer - z wielu powodow, m.in. dlatego ze mam poczucie bezpieczenstwa ze nigdy nie strace postaci (a co za tym idzie czasu i wysilku w nie wlozonego)... i nie lubie lagow -_-;; Tak czy owak, zachowuje szacunek dla Allserona