ja głosował bym za tuskiem , niestety nie głosowałem bo jestem daleko od domu obecnie
co wiecej nie głosowal bym za tym co tusk reprezentuje ale bardziej przeciw temu co kaczorek chce nam zaoferować ...
po pierwsze socjal , (nie ma sie co oszukiwać , ach te obrazowe reklamy z matką która prelicza na kartce jakie to ma wydatki i trójke dzieci i wogóle jaka to ona biedna ) itp takie działania pogrążyły PO wy wyborach parlamentarnych , nie ma sie co oszukiwać , moim zdaniem wizerunek prezydenta dla bogatych (jaki przyklejono tuskowi ) wypromował sztab wyborczy kaczyńskiego
po drugie darmowa służba zdrowie ... niech podniesie ręke ten kto chodzi do darmowego dentysty w przychodzi etc ... tam sie wiertarkami udarowmi wierci ... nie dziekuje wole przez kilka dni nie jesć i iść do prywatnego to samo inne przykłady ... moim zdaniem powinna być chociaż częściowa odpłatność za leczenie ....
to samo ze szkołą , a co teraz jest darmowa ?? (przykład , zapłać na komitet rodzicielski bo nie wydamy wam świadectw maturalnych - przykład odemnie ze szkoly , i nie tylko odemnie ) i ff choooj rróżnych składek na coś tam ...
co do tego że obecny prezydent nic nie robi ... radził bym się zainteresować ustrojem własnego państwa to okazało by sie , ze w polsce prezydent pełni praktycznie tylko funkcje reprezentacyjną !! jedyne co moze to od czasu do czasu powiedzieć veto , które i tak moze zostać przegłosowane w sejmie (jeśli dla was to dużo to spójrzcie na wschód co tam moze prezydent
)
info dla tych którzy nie wiedzą , kaczorek che zmian w konstytucji i znacznego umocnienia władzy prezydenckiej , zresztą radze przeczytać program wyborczy pisu , jest on napisany własnie pod mocnego prezydenta , ale mocnego "swojego" prezydenta
po kolejne , jego konserwatyzm , prawde powiedziawszy nie jest to dla mnie konserwatyzm ale jakaś skrajność zakrawajaca na fanatyzm , i naginanie praw jakie mu daje funkcja pod własne poglądy
po któreś tam ... kaczyński moze i jest uczciwym patriotą (nie wiem nie znam go osobiście i tego nie kwestionuje) ale ilość inwestycji w warszawie systematycznie spda od kąd zaczoł on tam swoją prezydenture ...
i tym oto optymistycznym akcentem chciał bym zakończyc ...
jeśli złotówka pójdzie w dół to napewno w nic nie pogram :/;/;/
edit: mała koretka zeby łatwiej sie czytało