Hehehehe. Oczywiście, że tak zrobię.
Jak widzę i tutaj mnie dopadł mnie mój kochany rozmówca o gotowej odpowiedzi na każdy argument i rozwiązaniem każdego najbardziej nawet złożonego problemu.
Sargeras napisał(a):
Zaiste młodzi w Polsce świetnie sobie radzą. 40% absolwentów (szkół średnich i studiów) ląduje na bezrobociu (według danych na 2004 rok).
Kocham jak upraszasz złożone zjawiska tak, aby pasowały do specyficznej propagandy jaką uprawiasz.
Lubię jak używasz danych statystycznych wyrwanych z konstekstu interpretując je w sposób jaki Ci wygodny.
Ne wiem czy zdajesz sobie sprawę, jak postępuje się w przypadku zakończenia edukacji.
Automatycznie rejestruje się w Urzędzie Pracy. Po co? Żeby UP opłacał składki zdrowotne.
Bycie czasowym bezrobotnym jest naturalnym stanem pomiędzy kończeniem edukacji, poszukiwaniem i znalezieniem pracy.
Tak naprawdę ważna jest informacja, jak długo na absolwenci studiów wyższych pozostają na utrzymaniu państwa.
Tu prośba do Ciebie o znalezienie informacji o tym ile z tych 40% pozostało bez pracy przez dłuzej niż rok?
Inna sprawa to: dyplomem jakiek uczelni się legitymują, czy znają więcej niż jeden język obcy, czy aktywnie szukają pracy?
Nie wiem czy do Ciebie dotarło, ale legitymowanie się dyplomem wyższej uczelni nie jest gwarancją zatrudnienia. Daje tylko większe szanse na znalezienie go.
I jeszcza raz prośba do Ciebie. Nie upraszczaj złożonych procesów i zjawisk, aby argumetnować wyższość swoich racji.
Sargeras napisał(a):
Kłamstwo. Lech Kaczyński i PiS nigdy nikomu nie obiecywali, że podniosą emerytury i renty. Deklarowali, że chcą zachować obecny poziom świadczeń socjalnych.
Zarzucasz mi kłamstwo? Oj nieładnie.
Wszystkich zainteresowanych zapraszam do lektury dzisiejszej Gazety Wyborczej.
Jest tam propozycja PiSu dotycząca indeksacji emerytur i rent.
Mowa jest tam o propozycji zwiększania emerytur wraz ze wzrostem wynagrodzeń (o co najmniej 20%).
Że o ustawie o emeryturach górniczych, którą PiS chce wycofać z Trybunału Konstytucyjnego, nie wspomnę.
Do 2020 roku ma ona kosztować budżet 93.5 mld PLN.
Sargeras napisał(a):
Kłamstwo. PiS proponuje ludziom mieszczącym siędo tej pory w progach podatkowych 30% i 40% stawkę podatkową 28%. To się nazywa dawanie.
Znasz może jeszcze tak pojęcia, jak:
- próg podatkowy
- ulgi podatkowe
- kwota wolna od podatku?
I jak one wpływają na podatek płacony przez podatnika?
Czekam na Twoje wynurzenia.
A stawką 28%, nota bene błędną, bo propozycja PiSu to 32%, mamić możesz kogoś innego.
I kto tu kłamie i nie ma pojęcia o propozycjach własnej partii, że o znajomości ekonomii nawet nie wspomnę.
Sargeras napisał(a):
Ethan bardzo zajadle usiłował dowieść wyższości technokracji nad programem solidarności społecznej PiSu.
http://www.mmorpg.pl/viewtopic.php?t=16102. Jakoś mu się nie udało. Jak ktoś sobie życzy, to niech wpadnie i poczyta. Topik zamknięto, więc przyszedł tutaj. I co widzę? Obrusza się na cudze argumenty, a sam zaczął zwyczajnie kłamać. .
Hmmm. O jakich argumetach mówisz? Merytorycznych?
Jako argumenyy używałeś pobożne życzenia, obiecanki z programu wyborczego partii, której jesteś sympatykiem.
Nie poparłeś ich żadnymi wyliczeniami (zresztą tak, jak PiS) ani propozycjami, jak to zrobić.
Obietnice to jedno a wprowadzenie ich w życie to drugie.
Sargeras napisał(a):
Okazało się, że jest liberałem, ale do tego kłamcą. Ciekawostka...
Ojojoj. Mam traktować zarzut o bycie liberałem jako obelgę ?
(od siebie wtrące - jestem konserwatywnym liberałem
)
Czyżby słowo liberał od momentu dojścia PiSu do władzy stało się słowem powszechnie uważanym za obraźliwe?
A liberał oznaczał człowieka w jakiś sposób gorszego od innych ?
A jeszcze jedno. Oskarżenie o kłamstwo -wyżej już obaliłem i nie będę go komentować.