Próbowałem kiedyś napisać poradnik dla huntera ale mi cierpliwości zabrakło, ale moge zrobić rozpiskę talentów do róznych zastosowań, PvP, PvE itd, bo o to ludzie dosyć często pytają.
Oczywiście te talenty to moja opinia. Wszelkie dyskucje mile widziane.
PvP Beastmaster
Lista talentów
Build oparty na zwierzaku. Taktyka sprowadza się do: "ucieczka za wszelką cenę a pet niech robi swoje"
W tym buildzie najważniejsze skile to:
Concussive Shot
Serpent Sting
Arcane Shot
Multi-Shot
Intimidation
Bestial Wrath
Najważniejsze staty: AGL, INT, STAM w tej kolejności.
Build trudny, jeśli trafi się pojedynek PvP w terenie pełnym mobów ponieważ walka toczy się w ciągłym biegu. Odwracamy się tylko od czasu do czasu, żeby odpalić:
Concussive Shot,
Arcane Shot,
Multi-Shot. Wielu hunterów zapomina o
Multi-Shocie a jest to dodatkowy instant atak, który zadaje normalne obrażenia + 120.
Ten build bardzo dobrze się sprawdza zarówno z wolną i szybką bronią.
PvP Marksman
Lista talentów
Build oparty na walce dystansowej, ale z mocną przewagą Survivalu.
Tutaj przyda się dobre wykorzystanie pułapek i dwóch talentów Entrapment oraz Trap Efficiency (nie zawsze mozna, ale jak się uda to po walce)
Frost Trap z Entrapment oraz Trap Efficiency to 80 sekundowy root.
Najważniejsze staty to: AGL, STAM.
Nie będe opowiadał o taktyce, ponieważ sam nie używam tego buildu, ale widziałem go w zastosowaniu i prezentuje się nieźle.
PvP Group
Lista talentów
W tym buildzie najważniejsze skile to:
Concussive Shot
Multi-Shot
Frost Trap
Volley
Trueshot Aura
Ten build jest przystosowany do grupowego PvP. To trudny build, ponieważ hunter pracuje głównie dla grupy, a jego znaczenie jako DD jest mniejsze. Wszystko sprowadza się do umiejętnego zastosowania
Frost Trap W tym przypadku jest to 60 sekundowy root, który może zatrzymać grupę kilku przeciwników. Oczywiście nikt tam nie siedzi przez 60 sekund, ale żeby z tego wyleźć potrzeba około 10-20 sekund. A to więcej niż duzo dla casterów, żeby wytłuc dużą część drużyny przeciwnika bez zagrożenia dla siebie.
Najważniejsze staty to: STAM, INT, AGL
PvE Instance
Lista talentów
Bardzo podobny build do PvP Beastmastera. Z malutkimi zmianami. Jak ktoś chce może pozostać przy buildzie PvP Beastmaster, nie zrobi to wielkiej róznicy.
W instancach z hunterem jest jeden zasadniczy problem. Ściągają Aggro. Od tego może się posypać cała taktyka.
Celem tego buildu jest współpraca z Main Tankiem lub ochrona casterów.
Najważniejsze skille to:
Intimidation
Bestial Wrath
Feign Death
Żadnych Multishotów czy Volleyów, bo priesta wkurzycie. Leczenie huntera to wywalanie many w błoto, ponieważ ma słaby armor. I te same ciosy, które tanka tylko zadrapią, jemu zadają duże obrażenia.
Warto mieć pod ręką przydatne macro
Kod:
/assist <imie main tanka>
/script PetAttack();
/cast Autoshot
Wszystko sprowadza się do tłuczenia celu main tanka. Oraz ratowania casterów przed aggro przy pomocy peta i
Intimidation tudzież
Bestial Wrath.
Jeśli ściągfniemy jakos aggro to natychmiast
Feign Death, o którym wielu hunterów zupełnie zapomina.
P.S.
To chyba wszystko, jakbym coś pomylił albo pominął to piszcie.