Sargeras napisał(a):
I jakież przestępstwa popełnili? Uczestniczyli w aferze mostowej?
Jesli wiesz to po co pytasz?
Przetarg na wyłonienie inwestora zastępczego do budowy mostu Świętokrzyskiego wygralo ZBMPP.
Kierowal nim, dokladnie wtedy gdy ten przetarg wygralo - Pan Toboła.
ZBMPP zapowiadalo ze po wygraniu przetargu powola specjalna spolke.
Wygralo, i powolalo = ZBM Investment.
Udzialy w nim mialo ZBMPP oraz firma Ławniczaka ktorego KACZYNSKI POMAWIA O PRZEKRETY bo jego zona w tym czasie byla radna PO.
Ale malo tego - w ktortkim czasie firma Ławniczaka wykupila 100% udzialów od kierowanego przez Tobołe ZBMPP. Jako ze ZBMPP jest firma panstwowa zgode musial wyrazic wojewoda.
I wojewoda zgody udzielil. Moze dlatego ze tez byl z PiS.
Kaczynski narobil szumu ze ta cala sprawa smierdzi bo zona Ławniczaka byla radna PO. Sad PO wywalil babe bo uznal ze to bylo nieetyczne (choc nikt jej zadnych zarzutow nie postawil).
A gdy Kaczynski wygral wybory to "swoich", czyli w tym wypadku Pana Tobole, powolal na dyrektora Zarządu Dróg Miejskich a wojewoda z PiS zostal w ostatnich wyborach poslem.
Prawo i Sprawiedliwosc - rotfl.
Cytuj:
Karol66 napisał(a):
PO swoich wywalila
Piskorskiego wywaliła do Parlamentu Europejskiego.
A jakby piskorski sie zamienil miejscami w Toboła to bedzie ok?
Cytuj:
Zwolennik Donalda Tuska korzysta z mechanizmów korupcyjnych i deklaruje, że zamierza chronić ten układ dla osobistej korzyści. Hańba. Teraz wiadomo już, czemu popiera Tuska, a nie Kaczyńskiego.
Sprzyjarz przestępcom, więc sam jesteś przestępcą. Zobaczymy jaki będziesz mądry, gdy będziesz przesłuchiwany w tej sprawie przez policję.
Wstyd.
Zastanów się, po jakiej stronie jesteś.[/b]
Po pierwsze - na koncu mojej wypowiedzi byl
- jakbys ruszyl glowa to bys wiedzial co to znaczy.
Po drugie: poprosiles o przyklad JEDNEGO polityka PiS ktory jezdzi po pijaku i kogos uwiklanego w przekrety - dalem ci przyklady 3 w tym 1 JUZ SKAZANEGO a ciagle w PiS (i po wyborach w sejmie)
Po trzecie: w Twoich tekstach nie ma za grosz LOGIKI
Stawiasz teze1:
politycy PiS sa nieprzekupni
Nastepnie teze2:
karol jest przestepca bo nie chce powiedziec kto z PiS kradnie
Pozwolisz ze ja postawie teze3: jestes idiota albo kobieta
(z doswiadczenia mi wychodzi ze tylko kobiety i idioci nie maja problemu z mowieniem 2 rzeczy ktore sie nawzajem wykluczaja)
Po czwarte: nie wiem skad jestes i czym sie zajmujesz ale twierdzenie ze polity PiS sa krysztalowo czysci jest smieszne dla kogos kto ma z nimi doczynienia w w-wa.
Nie odmawiam kaczynskiemu sukcesow - troche sie poprawilo w urzedach (urzednicy sa milsi) i lepiej w zimie jest odsniezane miasto.
I to koniec jego sukcesow.
Jesli za piskorskiego zalatwienie jakiegos papierka zajmowalo miesiac - teraz zajmuje 3-4 miesiace (mozna oczywiscie miec go i w 2 tygodnie ale nie za "bog zaplac").
Po piate: ja napisalem ze WIEM o korupcji wsrod urzednikow z PiS'u
Ty napisales ze KORZYSTAM z tej wiedzy.
To bardzo klasyczne zachowanie pisuarow - oskarzac kogos nie majac zadnych dowodow i podstaw.
"Wiedza" o jakis zjawiskach nie jest podstawa do dzialania.
Mozna WIEDZIEC o korupcji ale MIEC NA TO DOWODY to 2 rozne sprawy.
Co z tego ze Pan X powiedzial mi ze Pan Y zalatwil mu jakas sprawe za kase? Myslisz ze obaj sie do tego solidarnie przyznaja prokuratorowi?
Zreszta... wogole ta cala gadanina jest smieszna.
W czasie kampanii "ktos" zglosil sie do niemieckiego urzedu i podajac sie za brata tuska poprosil o informacje o jego ojcu.
Potem "ktos" wspomnial cos w rozmowie z gazeta i wywolal cala ta afere z wermachtem.
Jak dla mnie falszowanie dokumentow jest bardzo "prawe i sprawiedliwe" (bo chyba nikt przy zdrowych myslach nie powie ze nie wie kto za taka akcja stoi).
Gdybym byl wielbicielem teorii spiskowych to bym powiedzial ze ten "atak terrorystyczny gejow na warszawe" w dzien przed cisza wyborcza tez byl bardzo milym "zbiegiem okolicznosci" dla kaczynskiego - odwolal urlop i jeszcze raz pokazal sie jako "szeryf" pilnujacy spokoju w miescie i broniacy go przed homoseksualistami.
Bardzo bym sie zdziwil gdyby w stolecznej policji znalazl sie choc 1 policjant ktory by sie odwazyl wykryc sprawcow tego przekretu, teraz - gdy pis ma w reku all.
A za pare tygodni, gdy juz panowie wasserman, ziobro i dorn rozsiada sie wygodnie w fotelach, moze sie okazac ze "terrorysta" na zdjeciu okazal sie rokita
Zakup nowych autobusow, uruchomienie szybkiej kolejki podmiejskiej tez jakos nie dalo sie zrobic szybciej niz tuz przed wyborami.
Na tym tle akcja HGW z hospicjami to maly pikus - amatorszczyna i tyle.