Nie przeczytalem wszystkiego, niedawno wrocilem, wiec teraz mi sie nie chce czytac wszystkiego...
Bodajze Fabianek napisal, ze "kto chce ten znajdzie pracę" jaaaaasne... ale niekoniecznie taka jakby ten ktos chcial...widziales kiedys ludzi co zarabija gdzies z 5 zł dziennie, nie moga dostac innej roboty...studiowac? niby jak? za co? jak zyc? No i nie kazdy ma zdolosci (nie twierdze, ze trzeba miec wielkie) by isc na studia by pozniej dostac dobra prace... bo praca by sobie popracowac az takiego sensu nie ma. Jakis inny przyklad,czyli sporo osob, ktos przynosi 600 zł ale gowno z tego ma pojdzie na prad, wode itd a haruje od rana do wieczora, swietna perspektywa ale co ma zrobic, niekiedy jeszcze probuje cos studiowac cos rodzina pomoze itd. ale dalej ciezko. Nie mozna powiedziec, ze jak ktos chce bedzie pracowal, a to, ze Ty, twoi rodzice potrafili to gratuluje niewiele osob matakie szczescie... nie mowie tu o sobie ani zbytnio bliskich mi osobach...
Ja jestem tez pesymista raczej dla mnie w sumie pesymizm=realizm i zawsze staralem sie przygotowac na ta gorsza opcje... ale co do rzadu PiSu specjalnie pesymistycznie nie podchodzilem. btw. denerwuje mnie juz ta propaganda mediow jak to co sie wielce stanie gdy kaczynscy przejma rzad itd.. ze trzeba uciekac z kraju itd. Wierzenie w to jest naiwne. Tak samo media lansowaly Tuska i widocznie czesc spoleczenstwa o zauwazylo. Media trabia, ze idziemy na dno jak na gieldzie odrobinke spadnie...ale jak dzisiaj indeksy poszly w gore to jakos nikt o tym nie wspomnial w TV.
A takze moim zdaniem oczywiscie nie powstanie koalicji to raczej wina PO a nie PiSu, PO obraza sie na wyborcow i caly swiat i robi syf nie chcac stworzyc rzadu z PiSem. PiS nie ma najmniejszej ochoty tworzyc rzadu z Samoobrona itd.... za to kolesie z PO o niczym innym nie gadaja jak to PiS bedzie tworzyl rzad z Samoobrona i Radiem Maryja
Ktos wspomnial jeszcze cos tam o podatku liniowym. Kazdy pyta ale czemu za moje pieniadze itd. A jakby tak pomyslec o innych? Moze zamiast zamrazarki, czesci do kompa, telewizora itd. to moze innym ludziom by sie troche poprawilo? Moze zamiast zarobienia 600 zł i wydania wszystkiego na oplaty by cos zostalo?
heh... Piłsudzki "Co wy z tą Polska zrobicie gdy mnie juz nie bedzie?" ta zmach stanu itd. jak Kaczynscy maja łeb na karku to jak Piłsudzki dobrrze zrobia w koncu to spoleczenstwo PiS wybralo
Uwazam, ze praktycznie mam 0 pojecie o polityce, poniewaz w ciagu tygodnia nie mam zbytnio czasu wlaczyc telewizor ani tez nie mam neta