Takie kilka pomyslow ktore przyszlo mi do glowy, zaczyna sie troche anty jedi, ale.. :
Kazdy Jedi Moze zostac zaatakowany przez Imperiali i neutralnych.
Dark Jedi dodatkowo przez rebeli, bo jak wiadomo ci light'ow nie skrzywdza ;)
Przerobic Galactic Civil War:
Jak ktos wstepuje do imperium lub rebeli to niema ze idzie na przepustke i ma luzy, to przeciez powalone. Jest oczywiscie mozliwosc odejscia z tych frakcji ale traci sie wszelkie faction points etc.
Kazdy gracz zabity przez kogos z wrogiej frakcji moze wykorzystac swoje punkty by wyznaczyc nagrode za glowe tej postaci. Dajmy 1p-10cr + jakies minimum ktore trzeba wplacic. Wtedy bounty hunterzy niemusza skupiac sie na jedikach. Pozatym jak zalatwia kogos z imperium to traca oczywiscie u nich troche fp a zyskuja u rebel, i na odwrot.
Bounty hunterzy po pokonaniu zdobyczy (gracza) z reb/imp moga zlootowac jego nametag, a z jedikow np miecz ?.
Nie chodzi mi tu by ktos cos tracil, raczej takie trofeum. Pokonujesz jedi, dostajesz miecz nazwany "A broken Lightsabre of ktostam" i w opisie info kto go zabil ;p
Smugglerzy powinni byc scigani przez imperium, imperiale niemogliby uzywac slicowanych broni.
Sporo questow, roznych leet itemow/statkow itp wszystko co by dawalo lepszy klimat dla ludzi walczacych w gcw.
Nie chodzi mi by uprzykrzyc zycie jedikom, dla mnie niech beda nawet uber, ale nie widze sensu by latali po miastach z latarkami. Niech dadza im jakis skill do ukrywania sie itp, i by gracze musieli sie nameczyc by ich zdemaskowac ;]
Smugglerzy tez powinni miec jakies mozliwosci ucieczki, walki itp ;]
Co do itemow itp dla graczy grajacych po danej stronie. Moze np mozliwosc postawienia fortu z barakami itp, zrobienia barykad itp. Cos jakby city system ale bardziej klimatyczny ;] np tworzenie wlasnego oddzialu cos jakby gildia. Jak rosnie jej status moga wybudowac takie cos, uzbroic, ich membersi awansowac w rangach ;] Specjalne statki za pointy, czy moze nawet wieksze statki kosmiczne/mini miasteczka z ladowiskiem dla ilus mysliwcow ;]
Dobra wiem pieprze od rzeczy i marze ale zwykle tak mam jak odczowam brak snu ;]
_________________ Z racji swojej niestabilności emocjonalnej oraz rujnowania rozrywki innym na zawsze opuściłem to zacne forum z resztkami nasienia Oyci3C'a na okrężnicy po głębokim bansticku. :'(
|