Cóż, moje skakanie pomiędzy party jest jak najbardziej możliwe - w połowie walki znalazłem system, ale niestety na Genbu niewykonalne. Przyczyna - częsty dispel songów. Lesiu zginął 2 pierwsze razy między innymi dlatego, że zabrakło mu Mambo. W pierwszym przypadku byłem właśnie w nie tankującym party. W 2gim właśnie disbandnąłem z tankującego. To oczywiście uniemożliwiło mi recast na tanka.
2ga sprawa. Na ostatnim Genbu spokojnie go Dispelowałem - 1/4 Finale zwykle wchodziły. Tak samo ciągle miał założone Elegy (slow). Ale przez to skakanie nie miałem wogóle czasu go debufować, a te pojedyncze debufy rezostował.
Podsumowując- skakać pomiędzy party mogę (nie na Genbu), ale nie liczcie wtedy na debufy z mojej strony.
Co do Byakko.
Raz na nim byłem z innym Sky LSem i tankował go jeden NIN. Teraz czytajcie uważnie. Zajechaliśmy chama na około 1/3 HP. Wtedy padł tank, a innego nie było (był war/nin). Jakby było 3 NIN, Byakko by zszedł, nawet z 2ma było by to możliwe. Ale tank party MUSI posiadać 2xBard. Jeden gra 2xMarch(haste), drugi 2xMambo(eva). Tak tankowaliśmy Byakko i szło naprawdę świetnie. Zróbcie Voliemu ZMy i niech idzie jako support Healer, wtedy zamiast Pitii pójdzie Drakoni. Potrzeba nam minimum 2 NIN. Z dobrymi Stun orderem i Share Hatem napewno nam się uda. A jak nie, to przynajmniej zaliczymy wypad i straciemy po 200exp. No, chyba, że to 1/3 HP z 1 NINem, to był czysty fux, ale szło baaardzo sprawnie.
_________________ Comodo, Hjumen, BRD 75, PLD 52, BLU 43, WHM 37, WAR 33, DRK 32, DRG 25, NIN 20, SAM 20, BLM 19, MNK 14, BST 12
|