Cytuj:
Dual Wield dobry do levelowania? ja leveluje z 2-H sword buildem i jest tak:
charge->ms->hit->hit>execute i do nastepnego moba.....czasami jak procnie sword spec to musze czekac na cooldown charge
jakos sobie nie wyobrazam zeby sie dalo szybciej......
No do levelowania chyba faktycznie najlepszy jest Arms / Fury build. Z prostej przyczyny. W Dual wieldzie na wejsciu ma sie 24 % miss czyli co czwarty cios nie dochodzi celu. Ponizej 60 lvl nie ma praktycznie mozliwosci zebrania itemow chance to hit.
Tak wiec Fury build:
a) Levelovanie - NIE
b) samotne grindowanie - TAK (genialne wrecz)
W ogole mam Fury build, uwazam, ze mam jedne z najlepszych itemow do tego builda na serwerze na ktorym gram (troche nieskromnie zabrzmialo
) wiec cos niecos wiem
Aktualnie probuje tzw. healing build, ale jeden czlon sporo mnie zawiodl
Ogolnie mowiac Fury warrior ma masakryczny dps. Dosc wspomniec, ze taki Deathbringer (1H Axe) gdy wlaczy sie flurry (a wlacza sie po kazdym criticalu) jest bronia jednoreczna majaca 73 DPS ! A przeciez jest jeszcze offhand tez dostajacy dopalacz z flurry ...
Jednakze, zeby ten build sie sprawowal pieknie to trzeba miec i piekne itemy. To nie jest tak jak przy arms / fury gdzie tak naprawde wsytarczy imba bron i wycinamy bo wszystko ogranicza sie do MS spam (ewentualnie sweeping strikes i jedziemy). Tutaj DPS rosnie / spada wykladniczo. Majac bardzo slabe (dla builda fury) itemy mozna zadawac nawet sporo mniejszy dps niz "normalny" warek (zjedza nas missed'y, bedzie kulala generacja rage'u itd), natomiast majac bardzo dobre itemy mozna uzyskac niewiarygodny przyrost mocy. (zazebia sie flurry (zalezne od crit), chance to hit (generacja rage'u), attack power (bloodthirst, generacja rage'u)
Idealnie bije sie moby pojedyncze , powolne, majace mase hp (nie przymierzajac, taki Molten Giant albo Magmadar), dobrze bije sie tez moby majace mniej hp, bedace w grupach (masa rage wiec praktycznie non stop spam whierlwind, cleave). Natomiast stosunkowo slabiej wypada przy mobach ruchomych (skoro juz przyklady z mc byly to np. "pan kamyk"
(elementale) ), ginacych szybko. Bo Max dps osiagamy dopiero po pewnej chwili, gdy juz sie "rozgrzejemy" (no chyba, ze na wejsciu crit
). Wiec jak mob ginie po 5 sek to jest troche ciezej, choc jak bedzie odpowiednia czestotliwosc to tez damy rade
Ogolnie moge polecic fury build (w zasadzie to ja fury / prot jestem), ale tym, ktorzy maja mozliwosci. Praktycznie podstawa to itemy chance to hit typu: Onyxia Tooth Pendant, Flameguard Gauntlets (ap), Onslaught Girlde, Band of accuria, Don Julio Band, Lionheart Helm i inne itemy chance to hit. Dopiero jak mamy ok +8 % lub wyzej chance to hit z itemow to mozna rozpoczac zabawe.