Pieszczoch napisał(a):
A tak wlasnie kolega dal porownanie starych P4 z nowymi AMD.
Jakbys doczytal, przyznalem sie do bledu - a ty sie tego uczepiles, no ale ja jestem ponoc fantatkiem amd - ktory mowi, ze te proce sa lepsze w grach ( co kazdy wie.. chyba? ) i dostrzega zalety p4, aczkolwiek jak ktos pisze, iz szuka konfiguracji za 3k do gier to tu tylko a64 polece. Ty zas we wszystkim widzisz wyzszosc intela, nieublagany upadek amd, armagedon zwiazny z przejsciem na ddr2 ( przejscie na ddr3 u intela, zwiazane ze zmiana plyt - pamieci sa niekompatybilne, juz straszne nie bedzie? ) - tylko to nie jest fanatyzm, a zapewnie zdrowy rozsadek. Piszesz jakies teorie na temat 400mhz wykorzystywane przez programy, bledne informacje, z kosmosu wzieta roznica premier ukladow dwurdzeniowych(pierdol bo pierdol, ale pokazuje twoj stosunek do tematu). Ja przynajmniej nie udaje sciany i dociera do mnie to co pisze druga osoba. Nie pisze tez co mi slina na jezyk przyniesie, tylko najpierw cos sprawdzie w necie.. czasem zbyt pospiesznie.
W tych linkach ostatnich co podalem sa porownania z seria 6xx - juz mi sie nie chcialo drazyc tematu i wklejac testow, coby sobie wydluzyc e-peena, jak ktos bedzie chcial to sam sobie to przejzy i zdecyduje. Prownanie cenowe fxa do 660 to pomylka - tu mozesz wrzucic 4000+. Sowja droga na tych wybranych wykresach nie ma 650.. ale rozumiem, ze cene wrzuciles dla porownania.
Te nowe 64bitowe, jak pisalem, nie we wszystkim sa lepsze od swoich starych odpowiednikow ( w wiekszosci tak ), cyt: "Twice the Cache - 17% Higher Latency"
Ps. tez nie rozumiem, i nigdy nie zrozumiem jakie znaczenie ma szybkosc obrobki video w tematach zwiazanych ze sprzetem gl. do grania.. to tak jak ja bym pisal ze na a64 szybciej pracuje photoshop, acdsee czy 3ds max 5.1. Swoja droga zaleta a64 3000 jest jego latwa i efektywna podkrecalnosc, bez problemu z 3000 mozna zrobic 3200 na boxowym chlodzeniu... przy wyzszych czestotliwosciach juz lepiej uzyc jakiegos klasowego wentyla. (chociaz w tym sklepie int, co na poczatku on podal roznica miedzy 3000 a 3200 to 20pln)