Cytuj:
2002-02-11 13:46, Lcv napisał:
1) Nikomu na SC Harmonium nie grozilo strata konta. To parszywe klamstwo i nie mam pojecia, kto mogl cos takiego wymyslic.
Dziwne na wlasne slepia widzialem cos innego, fakt nie byla to grozba straty konta lecz grozba wiezienia.
Cytuj:
2) Harmonium stworzylo zasade, ze GM (Valarow) nalezy traktowac jak bogow swiata i oddawac im czesc. Tak tez zawsze czynia nasze postacie. Ale zapraszam - jezeli ktos chce okazac sie skonczonym dupkiem i skasowac postac Atreidesa za to, co na innych serwerach GM nawet nie obchodzi (zasada nieingerencji wypracowana wspolnie przez GM i AH jeszcze na starym CL), to prosze bardzo - bedzie to tylko dowod totalnej ignorancji i jeszcze bardziej pogorszy reputacje SC. Ja proponuje raczej wypracowanie zasad wspopracy graczy i GM i zabawe bez ingerencji jednej grupy w sprawy innej.
Hmmm a co ma wspolnego SC z CL, chlopie z choinki sie urwales? To inny serwer, inne zasady, inny swiat oparty jedynie na tej samej krainie i na podobnych cechach technicznych - a nawet nie, bo jeden uzywa emulatora POL a drugi NOX, juz pomine ustawienia wewnetrzne.
Cytuj:
2) Szerszen wciaz usiluje wszystkim wmowic, ze gracz kierujacy postacia Arkan Ravenlord II twierdzi, ze ma nad adminem wladze. To oczywiscie kolejne klamstwo. Nie wiem jak Was, ale mnie to juz zaczyna nudzic.
Jesli wysuwa zadania w stosunku do mnie, to sugeruje moim zdaniem ze ma nademna jakas wladze - no bo ktos stojacy w hierarhii ponizej raczej nie zada - chyba z pada na rozum.
Cytuj:
Nawet na CL I nigdy nie uwazalem, ze gracze maja 'wladze nad GM'. Gracze maja prawo WYMAGAC od GM sharda, na ktorym graja, bezstronnosci, uczciwosci i zaangazowania.
Gracze maja prawo grac na serwerze free, wymagac moga od GM'ow na OSI, gdzie za utrzymywanie swiata jest tym ludziom placone. Na darmowych serwerach gracze moga grac i pomagac adminom zglaszajac bledy ale nie maja prawa niczego wymagac. A wiesz czemu? Bo free serverki sa robione prez adminow z reguly dla przyjemnosci, wiec jesli robienie tego staje sie dla nich obowiazkiem to taki admin jak ja po prostu zamyka serwerek i zmienia zainteresowania. Nie mozesz nic wymagac od admina a ode mnie nic nie wymozesz krzykiem, chamstwem, i zwracaniem sie "per noga" wodki ze mna nie piles wiec prosze o okazanie szacunku. Wchodzicie do mojego swiata i zaczynacie sie rzadzic jakbyscie byli u siebie, wiec mowie krotko... out. Albo ladnie sie ze mna dogadacie albo wasza kariera (watpliwa) sie dosc szybko tu skonczy... bo ja sie dopiero zaczalem dobrze bawic... hihihihi.
Cytuj:
Powtarzam, ze wszystkich GM na SC oprocz Szerszenia uwazam za bardzo dobrych i jestem pelen szacunku dla ich pracy. Ale pod grozbami Szerszenia Harmonium sie nie ugnie. Mozesz kasowac konta wedlug wlasnego widzimisie, bluzgac na tych, ktorzy usiluja zrobic cos wiecej, niz zalozyc gildie Chaosu i kasowac kolejne potworki, ale ja osobiscie nie pozwole nikomu obrazac tych, ktorzy pomimo nagonki Chaosu na jednoczacy sie Order zdecydowali, by ich postaci wybraly droge pod gorke i wsparly Krolestwo. Tym wiekszym chamstwem byloby kasowanie kont innym ludziom za to, co pisze ja, ktoremu pozostala juz tylko rola nadzorujacego inicjatywe i wiecznie klocacego sie z tlumem graczy nie rozumiejacych pojecia RPG.
hmmm no fajnie, a zapytales sie o zdanie GM'ow w tej sprawie. Grajcie sobie jak chcecie, na zdrowie... wlasnie wam tworze klimat jaki towarzyszy komus kto przychodzi z nikad i zada wladzy i poddanstwa, w dodatku nic soba nie reprezentujac poza gladkimi slowkami.
Cytuj:
Ludzi nigdy nie obrazam i nie czynie tego rowniez w stosunku do Szerszenia. Prosze go tylko o odrobine bezstronnosci i szacunku dla pracy niektorych graczy, ktora czasami okazuje sie byc ciezsza niz ta, ktora musza odwalac GM.
O pardonne, Ty pierwszy nazwales mnie chamem. Chcesz chama, to masz, ja bardzo lubie spelniac zyczenia graczy... *usmiecha sie szyderczo*
Cytuj:
Od Admina wykonywania zadnych czynosci oprocz pomagania graczom w sprawach technicznych nie wymagam. Podziekowalem juz oficjalnie za otwarcie Zamku i przygotowanie go do ceremonii. I bede dziekowal za kazdy krok Szerszenia w kierunku dorownania poziomem CL SE, na ktorym wszystko wyglada naprawde o niebo lepiej - tam zaden GM nawet nie pomysli o wcieleniu sie w Czarnokolca i zamordowaniu jednej z postaci. Tam czasy ingerencji minely juz dawno temu, czesciowo dzieki naszej (Harmonium) pracy, ale przede wszystkim dzieki nowym, lepszym GM, ktorzy pracuja nad serwerkiem.
Jestesmy osobnym serwerem. Z osobnymi zasadami. Dzialajacym na wlasna reke i na wlasna odpowiedzialnosc. NIE JESTESMY CL. TU JEST STREFA CIENIA.
Poziom serwera tworza gracze a ja obserwuje wraz z przybyciem Arkana na SC spadek poziomu - chcialbym kiedys widziec apprientice swordsmana wyzywajacego do wiesniakow zaawansowanych magow.
Tak tak - nie mylicie sie, to Lord Arkan II apprientice swordsman, zaczal rozrobe w karczmie, zaraz na poczatku swego istnienia.
Cytuj:
Szerszen nie zna gracza kierujacego Arkanem i jak na razie nie pokwapil sie, by go poznac. Jezeli jest 'wsciekly' na kogos, kogo nie zna, a widzi tylko odgrywana przez niego postac, to naprawde zaczynam watpic w sens tego, by byl on adminem duzego polskiego shardu. Ja tu jestem od gadania i robie to chyba az za czesto
.
A sadzisz ze to ja powinienm sie kwapic do niego?
W koncu mamy feudalizm, a to oznacza ustroj, w ktorym ktos nizej postawiony przychodzi do tego wyzej.
Zadam jeszcze raz pytanie:
Czy to ja powinienem przyjsc do Arkana?
I prosze o jasna odpowiedz - tak/nie. Bez dodatkowych opisow.
Cytuj:
Chetnych do zamieszkania w Domenie Harmonium prosze o kontakt.
Lcv
Chetnych do pozostania banitami do chwili gdy zostana jasno ustalone reguly "wspolpracy" miedzy Arkanem a adminem Szerszeniem, zapraszam do zamieszkania w Domenie Harmonium.
Nie omieszkam w wypadku dalszych listow tego typu odpowiednio was oznakowac, tak aby gracze sluzacy wiernie Lordowi Britishowi, Lordowi Blackthorne'owi lub bedacy po stronie chaosu mogli was bezkarnie zabijac.
Chcieliscie wojny to ja macie.
Oglaszam rowniez iz zaczynacie byc swiadkami Dies Irae.
Ze wzgledu na to iz GM'y nie sa potrzebne lordowi Arkanowi, do niczego poza zarzadzaniem, kazdy page otrzymany od niego lub jego podwladnych bedzie traktowany jako wezwanie boga nadaremno. Osobiscie bede traktowal to blyskawica wlacznie z niszczeniem ciala. Co zrobia pozostali Valarowie nie wiem aczkolwiek zalecam im ten sam sposob postepowania.
Stan ten bedzie trwal do momentu gdy lord Arkan zrozumie gdzie jest jego miejsce i przestanie obrazac mnie przez swojego adwokata.
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Szerszen dnia 2002-02-11 14:29 ]</font>