Cytuj:
Politycy SLD którzy się nie wykazali siedzą w więzieniu...chyba Ziobro nie chce podzielić ich losu
Mniej niż 10 siedzi za kratkami, kradło wielu, jak na mój gust wielu po prostu nabrało ile mogło i zniekneło ze sceny politycznej, co zresztą bardzo podobne do sceny politycznej w usa, szkoda że u nas jest gorzej gospodarczo :<.
Cytuj:
A skad wiesz , ze nic nie robil? Masz spis jego dzialalnosci prze dwie kadencje? Wejscie do unii i nato bylo za kwasniewskiego, jak glowa panstwa mial w tym spory udzial. Przez zachod jest oceniany pozytywnie, nawet rozpatrywano jego kandydature na stanowiska miedzynarodowe. Fajnie pluc na prezydenta chociaz nie ma sie pojecia o jego pracy i roli w naszym panstwie.
Porównując pana Kwaśniewskiego do panów Giertychów czy p. Leppera to pewnie i tak, ale porównaj sobie dokonania Kwaśniewskiego i jego rządów do poczynań Margaret Thatcher, różnica jest taka że ona robiła to pierwszy raz on powinien tylko próbować ją naśladować. Kwaśniewski przymknął oczy na prywatyzacje. popełnił wiele błędów. Jedna sprawa jest reprezentatywny i zgadzał się z opinią wszystkich, więc nigdzie nie robił problemów, zgadzał się na wszystkie warunki, więc za dużo przez niego nie skorzystaliśmy, UE daje mi póki co możliwość wyjazdu za granice, dla bardziej zamożnych dotacja z UE i pomoc w założeniu firmy. Ale teraz nawet założenie firmy to też w miare ryzykowna inwestycja, w moim mieście amortyzacje stosuje się w sposobie degresywnym(to jest stosowane w tragicznych sytuacjach), szanse na założenie rentownej firmy + jakiegoś zarobku są małe.
Gdyby Kwaśniewski i cała hołota byłaby bardziej pracowita większość azjatyckich inwestycji nie była umiejscawiana na Słowacji ale w Polsce, ale tak to GoodFuckingGame. Aktualniemasa osób z Polski wyjeżdza na zachód, powiedz mi czemu na Słowacji czy w Czechach tak nie jest, w 1990 mieliśmy taką samą sytuacje gospodarczo-polityczną.