Qraczek napisał(a):
No widzisz ... a jeden frostbolt wiecej moglby tez zdecydowac - itd. itd. itd.
nie moglby zdecydowac bo cast time masz taki sam tylko silniejszy frostbolt (swoja droga magowie uzywaja albo AM albo AE) bo dostajesz 500 many na sec a to jest jedyny boss w bwl ktorego trzeba ubic asap, bo kazda kolejna sekunda grozi wipem.
Deshroom napisał(a):
lol, to jak ktos pół roku grał i nic nie bidował i ma 1000 punktów to nie powinien na fajnych rzeczach bidować bo to strata dla gildi
to są jego punkty, zapracował na nie grając w rajdach i zasługuje na taką nagrode jaką sobie wybierze SAM
mam deja-vu
idac na rajd jestes 1/40 osob ktora na to zapracowala, nie wazne czy jestes MT czy rogue ktory sie ciagle przewraca zasluzyles na ten item tak samo jak ktos inny. Jednak pojawia sie problem co bedzie lepsze dla raid grupy a nie dla ciebie i oto wlasnie chodzi.
Dla rajd grupy jest lepszy aktywny czlonek a nie osoba ktora rajdowala kiedys i postanowila sobie zrobic przerwe i rajdowac raz w tygodniu, np. koles rajdowal a raczej farmowal mc zbierajac dkp, na nauki bwl nie przychodzil bo nei chcialo mu sie wipowac i teraz jak jest bwl na farm status chcialby zgarniac caly loot, bo twoim tokiem rozumowania zapracowal na nie.
Rozwiazaniem tego jest osobne dkp na kazda instancje i tak tez bedziemy mieli dla AQ.
A poki co w jednym z punktow naszych rules jest ze lider moze dawac bonusy wybranym osobom i nie musi sie z tego tlumaczyc. Nasz lider chcial wlasnie rozwiazac to polubownie wprowadzajac tzw. decay zeby punkty niewydane w ciagu 100dni mialy mniejsza wartosc, ale ludzie sie oburzyli. Najbardziej wlasnie ci co farmowali mc wiec wszystkim nowym i aktywnym dal boost dkp na tyle duzy ze teraz juz kazdy dostanie loot z bwl.
Jesli chcesz szybko zobaczyc loot z last bossa kazdej nowej instancji to nie mozesz myslec o sobie ale o calym rajdzie i to imho jest wlasciwa polityka.
Deshroom napisał(a):
wiem co mówie. ten temat mnie doprowadza do szału.
Mam 200 DKP (maca ragnarosa poszła za 130) zbierałem sobi ena Axe i co ?
Jako tank nie moge bidować na 2h bo to jest "strata", w dupie to mam
ale jak pierwszy (czy drugi) zgarniales caly warriorowy gear to nie plakales prawda?