KIlka razy trafiłem na strone tej gry, ale jakos zawsze juz sama strona mnie odrzucała, jednak ostatnio zarejestrowalem sie i sciagnąłem gre.
Na sam poczatek powiem, ze bylaby to najlepsza gra MMORPG na swiecie gdyby...a no, wlasnie, gdyby nie grafika.
Wystarczy przejsc tutorial aby odkryc jak bardzo ta gra jest rozbudowana.
Postac potrafi skakac, plywac, czolgac sie, skradac, sprintowac. Wiekszosc tych umiejetnosci posiadaja takze pety, np kon. Sam system petow jest w ogole bardzo rozbudowany. Mamy housing, mamy potezny system craftingu. Walka nie opiera sie na klikaniu, bronia w zwarciu walczy sie cala gama przyciskow (atak do przodu, w bok, do tylu, zamach). Z luku jest osobny tryb celowania, trzeba wycelowac pod odpowiednim katem i z odpowiednia sila strzelic. System magii jest podzielony na kilka szkol. Jest kilka ras do wyboru. Postac moze umrzec z glodu lub braku snu, aby sie przespac mozna sie rozlozyc na ziemi lub znalesc lozko (jak w Morrowindzie). Po za tym wszystkim jest jeszcze wiele innych atutow ktorych nie wymienilem bo zapomnialem lub o nich nie wiem.
No ale wszystko nam psuje grafika, ktora jest archaiczna, pelna niedopracowac, kamera denerwuje, system walki jest przez grafike skopany itd.
Gdyby chociaz VGUI bylo lepszej jakosci, ale to tez na odwal.
Podsumowujac gra moglaby byc naprawde przelomem gdyby grafciy sie bardziej przylozyli do tego. Tak czy siak warto to przynajmniej sprawdzic.
www.freeworldonline.com