O dwoch sprawach musimy pogadac:
1. Czy przyjmujemy kogos z zewnatrz?
Osobiscie jestem przeciw poniewaz:
- jak widac w 10-12 osob swietnie sobie radzimy, mozemy to rozwazyc jak paru osobom limbus sie znudzi, bo dla odmiany chodzenie w 6 osob ma umiarkowany sens...
- mamy w CC aktywne 2 CoP statici (w sumie kilkanascie osob) i jest realna szansa, ze choc jeden z nich zrobi w najblizszym czasie dostep do SEA, a wtedy bedzie naprawde ciasno.
Moglibysmy oczywiscie przyjac jakies osoby w ramach wyjatku np. Mystile, ale wtedy pewnie tez beda inni chetni inie bedzie wypadalo im odmawiac.
Poza tym jak przymiemy osoby spoza CC to utracimy specyficzny klimat naszych rozmow, bo przeciez nie bedziemy burakami i nie bedziemy gadac po polsku przy obcokrajowcach.
2. Podzial monet
IMO bez sensu jest kiszenie monet, az ktos uzbiera wystarczajaca ilosc wirtualnych. Ja na tym skorzystalem, skorzystal tez Rhaegal i powinni korzystac tez inni.
Tylko trzeba stworzyc sprawiedliwy system.
Jak widac przy duzej frekwencji monety to nie problem.
Po pierwsze kazdy jeszcze raz powinien sie dobrze zastanowic co potrzebuje, bo jak np. chce item (mantle, kolczyk itp) to powinien ustepowac innym w zdobywaniu itemow na upgrade AFow.
Po drugie jak ktos juz jest zadluzony tak jak ja i Rha to nie ma prawa wyciagac nastepnych monet dopoki nie splaci starego dlugu.
Po trzecie jak dwie osoby naraz chca wyciagnac monety to pierwszenstow ma ta ktora ma wiecej punktow, ja obie maja tyle samo to trzeba bedzie zrobic /random.