Saed to nie jest kwestia uzależnienia IMO tylko poprostu ja nie widzę grać inaczej w FFXI, niż 10h+ bo imo tylko tak można do czegoś w tej grze dojść.
Główny jednak problem leży gdzie indziej, mianowicie chodzi tutaj o to, że ja bym chciał grę gdzie ja decydyje kiedy gram, a tylko na wyjścia kilkunasto osobowe trzeba się umawiać, tymczasem w FFXI jesteś praktycznie w każdej dziedzinie uzależniony od kogoś. Jedynie RDM i kilka innych klas może praktycznie grać kiedy chce bo invite dostanie. Ale takim mnk musiałem grać tylko w nocy. Poza tym w tej grze naprawde WSZYSTKO prawie się robi w party tylko farmowac można samemu, i sie zanudzić na śmierć XD
Także, żeby coś osiągnąć to musiałbym grać kilka godzin dziennie i to jeszcze nie kiedy chce tylko kiedy mam możliwość. NO THX
Zaraz mi ktoś napisze pewnie, że można sobie craftować jak się nie ma pt, robić miliony różnych innych rzeczy, ale ja nie chcę craftować ja chcę expować, a nie mogę. Gra ma mi dawać fun, i jak chce exp to powinienem mieć możliwość expowania. Rha błagam nie pisz, że się Solo da bić, proszę wiem co ten Twój nin robi, ale to wyjątek potwierdzający regułę