Mam w tej chwili taka karte:
GeForce 6600GT Gigabyte Silent Pipe 128MB (500/1000) VIVO/DVI (PCI-E)
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24404
Jak widac jest to silentpipe z chlodzeniem pasywnym.
Jednak zmuszony bede niedlugo do przeniesienia kompa w miejsce gdzie bedzie dosc ujowa wentylacja i komp zaczyna sie niebezpiecznie grzac. Grzanie samej karty mi wisi bo przy testach nie doszla ani razu nawet do 120 stopni (1 prog zmniejszenia taktowania ma dopiero przy 145), ale sama karta nagrzewa mi wnetrze kompa, a przez to pogarsza chlodzenie procka (Intel HT 3,4), ktory dochodzi do 85 stopni...
Moze ktos wie na jaka karte sie przesiasc, przy zalozeniach ze to musi byc PCI-E i musi miec chlodzenie aktywne, przy czym maksymalnym priorytetem jest tu cisza owego chlodzenia, a nie wydajnosc karty (takze nie bede nic przetaktowywal w gore, a w razie potrzeby raczej w dol.
Najlepiej przesiadac sie tez na sprzet nieco lepszy, wiec myslalem o jakiejs karcie z serii 6800. Powiedzmy ze gornym moim zasiegiem cenowym na te inwestycje jest 1000 zl.
Takze jak ktos ma wprawe to prosze o doradzenie karty...
Aha, swojej bede sie wtedy pozbywal wiec jak ktos zainteresowany porzadnym kawalem zlomu za pieniadz powiedzmy ciut nizszy niz na Allegro, to tez moze dac znac. Karta ofkors nie byla krecona ani serwisowana, jest na nia gwarancja no i karta pewna od pewnego czlowieka