Juz zarzucilem temat w kilku innych miejscach, ale to jest chyba najpopularniejsze.
Kazdy, kto gral w EQ2 wie jak uciazliwe sa wymagania tej gry i jak denerwujace jest przycinanie. Wyprawa do miasta chyba kazdemu kojarzy sie z droga krzyzowa, zwlaszcza kiedy musi odwiedzic Qeynos Harbor.
Na forum EQ2 znalazlem (nie wiem dlaczego zagrzebany gdzies w innych) topic z opisem kazdej opcji sluzacej do ustawiania grafiki. Jest juz dosc stary, wiec pewnie ktos na niego trafil, ale zaloze sie ze jest mnostwo osob, ktore nie maja o niem pojecia.
Na moim sprzecie (GF6800GT256, 1GB RAM, AXP 3600+) udalo mi sie puscic EQ2 w rozdzialce 1600 x 1200 z teksturami na HIGH i innymi wodotryskami. Wczesniej w 1024 x 768 na High Quality gra przycinala niemilo.
Zalecenia w opisie dotycza sprzetu na poziomie AXP 3200, 1GB RAM, GF6800GT 256, jednak znajac opisy poszczegolnych kontrolek mozna latwo dostosowac gre do swojego sprzetu.
Moj znajomy gra na Duron 1200, 512MB RAM, GF4Ti4200 128 i uwierzcie, ze po wykorzystaniu tego przewodnika do tuningu ustawien, znacznie rzadziej rzuca k***ami
Ma ku temu powody
A oto
OPIS
P.S. Jesli bedzie duze zapotrzebowanie i ktos zacheci mnie wystarczajaco mocno, moze przetlumacze tekst na polski i poprawie w oparciu o wlasne doswiadczenia.