Demandread napisał(a):
Wcale tak nie musi byc, a to dlatego, ze teoretycznie frosty wchodza czesciej krytycznie a przedzial dmg frosta jest znacznie mniejszy niz fire, czyli wiadomo czego sie spodziewac. Ciezko porownywac impact z frostbite - dlaczego, chyba nie musze tlumaczyc - 1) freeze > stun bo feeeze z automatu podbija mi o 50% szanse na krytyk a Tobie stun nie daje nic poza szansa na scastowanie fireballa co najwyzej 2) mam to z 3 czarow instant, Ty z 2, przy czym Ty masz 10% a ja 15% na proc.
Nigdzie nie probuje udowodnic, ze fire zapewnia taka sama kontrole walki jak frost. Tylko ze mam wrazenie ze trzeba znalezc jakis kompromis miedzy kontrola a dpsem.
Demandread napisał(a):
Czepiaj sie, tylko sensownie. Do zdjecia cooldownow sluzy bardzo czesto Ice Block ( mi przynajmniej ) nieraz mialem akcje, kiedy widzialem nadchodzaca pomoc w obliczu 3 wrogow i defowalem frost nova blink ice block, nova, snap, nova, ice block, blink, nova. Jak najbardziej mowa o BG ( glownie doswiadczenia z WSG ).
A ja sie czepiam niesensownie ? Bardzo fajnie opisales co robiles. Tyle ze opisany proces to minimum minuta czasu , nie ? Miedzy pierwsza a druga nova jest jesli sie nie myle minimum 26 sekund czasu - w trakcie ktorych przez 10 sek jestes immune. Potem nastepuje snap, kolejna nova, cos i nova - znowu 26 sekund (zakladajac improved - popraw mnie jesli sie myle). Caly proces to minumum 52 sekundy, w trakcie ktorych jestes immune przez 20 sekund, a po wszystkim jestes jak rogue z cooldownami na wszystkim.
Oprocz tego napisalem na samym poczatku, ze zgadza sie - przezywalnosc frost maga jest duzo wieksza niz fire maga. TYlko ze moim skromnym zdaniem to mag ma raczej robic dmg, a nie latac dookola i wskakiwac co chwile w IB i martwic sie glownie o swoje przezycie.
Once again podkresle to co napisalem wczesniej - kompromis miedzy kontrola (w tym przypadku przezywalnoscia) a dpsem
Demandread napisał(a):
W BG 1v1 to jest megarzadkosc, na ogol trzeba kontrolowac co najmniej jednego bonus przeciwnika. Nawet bez snapa nova > blast wave, bo nova + CoC daje nie tylko control nie tylko nie psuje novy to jeszcze znow 50% na mass crit.
Erm ... Coc nie psuje novy ? Czegos chyba nie wiem ...
Demandread napisał(a):
I tak mozna by sie przerzucac co to lepsze itp itd. Kazdy gra jak mu sie podoba, przy moim skillu gra mi sie o niebo lepiej arc/frost niz jakimkolwiek firebuildem i dla mnie ( tu skoryguje, bo emesio ma racje ) arc/frost > rest poza expieniem - faktycznie, koksi sie o niebo szybciej na firebuildzie czy arc/fire.
Peace
Mozna, tylko po co
w sumie stwierdzenie, ze kazdy gra jak mu sie podoba moznaby odniesc do 90% postow na tym forum. Tyle ze po tych wszystkich postach przynamniej wiadomo jakie sa Twoim zdaniem plusy frosta , a jakie moim fire'a. Byc moze jakies biedactwo co dostalo wowa na gwiazdke cos z tego wszystkiego wyniesie, a nie tylko ze np. "arc/frost > all"
Peace 4 you too