Sobtainer napisał(a):
nie przesadzaj fabian
ragnaorsa położyliśmy momentalnie, a wiara nam mówiła to samo, damy radę, streszcze po krótce przebieg bwl za tydzien u Nas - chyba, że się nie chcecie cieszyć z Nami i Naszych sukcesów
• • •
pozyjemy zobaczymy ragnaros, nef i wszystko inne przy vaelu to Hoggery. Jesli:
- nie macie szczescia (priest w grupie z druidami dostaje BA) to nie ubijecie go nawet bedac w full t2
, priesci gina -> rajd ginie .Bez AoE heal'a lezysz i tego nie zmienisz
- brak odpowiedniego DPS -> nawet 20 priestow nie pomoze, lezysz i koniec.
Zreszta co Ci bede opowiadal dojdziecie do niego to zobaczycie sami
lutus napisał(a):
jezeli wezmiemy pod uwage , ze full repair z 30% dur to 10g :
razor - 20g max
vael - 20-30g maaaax
lootlord - 10g
firemaw - tu sie moze udac i na 2-4g, ale pewnie niektorzy dojda do 20
ebon - 10g to jest spokojnie max
firemaw - 0g ( no... 1,5g za first try i 1,5g za lolagro)
chromagus - 5-8g bez timelapse , 15g z timelapse
nef - no tu... ciezko mi powiedziec, my mielismy okolo 15 wipow do pierwszego killa, powiedzmy ze 40g max
Dorzucajac do tego wipe na trash mobach + vipe na 2,3,4 killach ( zawsze sie zdarzaja) - 40g
Podsumowujac - 170g za rozkminienie BWL na naprawy:)
pod warunkiem ze maja odpowiedni DPS na vaelu bo bez dps na odpowiednim poziomie to i 1000g nie pomoze.
Z drugiej strony zrobilsimy Firemawa, Ebonoroca, Flamegore w 1st try, Chromagussa w 2giej (bez time lapse, nesxt time mielismy time lapse i padl w 1st probie) Nefa w 2giej rzeczywistej (bo pierwsze 2 proby to raczej bylo poznanie bossa niz walka na serio)
* - mowie o vaelu z przed patcha niektorzy mowia ze go nerfneli ale ja jakos tego nie zauwazylem, bylo ciezko jest ciezko i tyle. 5xBA na priesta i matka boska nie pomoze.
Qraczek napisał(a):
Ot dobrze sie ustawiac i napieprzac
Cala filozofia - cytujac dalej tamta osobe dodam ze w MC to raczej Domo jest najtrudniejszym bossem - a nie Ragnaros.
Dla mnie i tak najtrudniejszym bossem i robiacym najwieksze wrazenie byl i jest (i chyba bedzie) Lucek, bo to _pierwszy_ boss gdzie leje go 40 osob a zycie mu schodzi jak krew z nosa (pamietajcie ze jak szliscie do niego 1st raz to miesliscie blue / green cfrapy a nie epixxy[pomijajac krole bgs'y etc] )