nie gralem w GW, dlatego nie mam porownania w tego typu grach. Zassalem i zainstalowalem, bo jak daja za darmo to biore
, pozatym czysta ciekawosc. Tez pewnie za duzo wymagalem, bo questy wg mnie jednak monotonne. Wprowadzono nacisk na full party. Chodzac z Souem we dwojke, jest no ... nieukrywajmy ciezko. Ale dzis w party w 3 osoby gralo sie juz adekwatnie do lvl questa (1:D) - czyli 'wykonalnie'.
Troche mnie tez irytuje walka. Nie gralem nigdy w sumie w WOWa, ale polega to chyab na tym samym ... podbijamy i celujemy w moba. A tym celowaniem jest jakos dziwnie, podbijam do moba na odleglosc 0.5m i siekam. Co widze? moge ataki na pingu 130ms (o graniu na np. 500ms nie wspomne) nie sa ani oznaczone jako miss, ani jaki dmg zadany mobowi. Nie wiem czy jest to spowodowane, nie mowcie ze w tej grze trzeba miec 'skill'a' jak w np. kłejku
. Po prostu lubie widziec co sie dzieje podczas walki, a nie znalazlem nawet opcji aby w oknie czatu wlaczyc raporty podczas walki. Noi suma sumarum walka imho taka mulowata jest troszq. Siekam moba, polowa ciosow w eter, inna czesc 'hit', a jeszcze inna miss. Nie widac dmg zadanego przez kompana z PARTY. Grajac samemu potrafilem polozyc moba nie ujrzawszy ani razu cyferki dmg ulatniajacej sie nad jego glowa
. Czasem na sneak'u podbijam od tylu, atakuje z zaszkoczenia i wchodzi 'chyba tzw' critical o wartosci 80. i koles nie pada, a nast mob (ta sama rasa i 'model'
) poda po 3 uderzeniach po 8dmg
Tak sie tez zastanawiam czy te wszystkie wygibasy jakie moge robic, strafe, podskok ... cos dają? Chyba i tak wszystko sie sprowadza do tego ze trzeba stabilnie stanac przed mobem i stłuc do skutku.
ziieeeef ;]
Na A2.5Ghz, giga ramu, radek 9800pro - wszytko na high i smiga dla max. rozdz 1024x768, dla 1280x1024 zjechalem juz do efektow medium textury high, dla textur v.high 1 giga ramu to za malo. Pozatym potrafilem miec na ustawieniach all high zamulke juz po 3 wczytywaniu nowej lokacji (900MB zapchane ^^). Czasem mam tez tak, ze wchodze do questa (wiadomo, jedne z niewielu miejsc gdzie gra zapiernicza bez zaksztuszenia nawet po loadingu) a tu chyba z 5FPS. Dziwne, bo 10min wczesniejw tej samej lokacji mialem pelna plynnosc. minimalizuje gre, maxymalizuje i jest ok, tez tak macie?
PS. Jakie macie lvl'e? Ktos chetny do pobiegania wieczorem z lamami na 1lvl (ja i sou)? GG-2275376. Party mile widziane, w pojedynke nudno + extremalnie trudno, we 2jke z Sou'em, tak samo jak w pojedynke
:* ...