dla wszystkich zainteresowanych:
jak zrobic charm wand i charm wand+1
1.rozmawiamy z mooglem i zaczynamy quest
2.w kazdym miescie (bastok, sand i wind) sa 2 moogle i 4 pary valentine single:
Bastok Market - jest tutaj mithra, galka i male i female taru
Bastok Mines - - jest tutaj male i female hume oraz male i female elvaan
questa najlepiej robic w parach - male i female
po rozmowie z moogle idziemy do npcow - kazda z par daje 2 kawalki czekoladek - polowe rare/ex (R) i polowe zwykla (L)
mithra/galka - attraction
elvaan - romance
taru - desire
hume - amour
i tak:
kazdy z npcow dajac kawalki czekoladek mowi o kim marzy - trzeba to zapamietać
po rozmowie ze wszysktimi 4 npcami (female dostaje czekoladki od taru female, hume female, elvaan female i mithra, male dostaje czekoladki od male hume, male taru, male elvaan i galka) kazdy ma po 8 kawalkow czekoladek - 4 rare/ex i 4 zwykle - teraz tradujemy zwykle czekoladki z partnerem w party i z kawalkami czekoladek wracamy do moogla
teraz przypominamy sobie co mowil nam npc i tak np
elvaan female marzyla o hume - tradujemy do moogla romance R kawalek ktory dala nam elvaanka i amour L kawalek ktory dostalismy od partnera z party - moogle daje mam duza czekoladke romance i z ta czekoladka wracamy do elvaanki i tradujemy ja jej
w ten sposob postepujemy ze wszystkimi 4 czekoladkami i jak oddamy juz 4 duże czekoladki to wracamy do moogla po nagrody
jezeli zrobilismy to bez pomylki - jedna z nagrod na liscie jest charm wand
zeby dostac charm wand+1 trzeba zrobic ten quest w drugim miescie
South Sandoria - jest tutaj elvaan male i female i hume male i female
North Sandoria - galka, mithra, taru female i taru male
mam nadzieje ze ktos z tego cos zrozumie
aha - jeszcze jedno - charm wand i charm wand+1 ktory dostajemy jak rozmawiamy z mooglem bedac w party z partnerem z ktorym robilismy quest jest podpisany
robilam ten quest z Gokiem - jego wandy sa sygnowane "Zjawcia" a moje sa sygnowane "Gokulo"
dlatego fajnie robic ten quest ze znajomymi z LSa