Odpowiem, a co mi tam
. Tylko mi jeszcze potem każą napisać FAQ do GW
.
Nabicie 20 poziomu może zająć różną ilośc czasu. Zależnie jakie party i questy się robi, misje, bonusy, czy korzysta się z runnerów, czy ma się na starcie kasę i itemy. Pierwszą postacią (E/Me) zrobiłem 20 w dwa tygodnie. Ostanim razem kiedy tworzyłem postać PvE (W/R) to zajęło mi to 4 dni, ale głownie dzieki temu że miałem umówionu runn - Old Ascalon - Droknar i Green itemy na starcie.
Wyposażenie najlepsze to odpowiedni set green itemów, lub ręcznie dobrane z upgrade i długo sie na takie pracuje, lub próbuje się zdobyć. Green itemy można oczywiście zdobyć na bossach w Sorrow Furnance, oraz od niedawna także w Tomb of Primeval Kings. Jednak od czasu do czasu można na rynku trafić na złoty item o statystykach i wyglądacie przebijającym green itemy. Jednak nawet najlepsze z temów moga zostać trzema kliknięciami odtworzone przez postać PvP, co oznacza że nawet najlepszy item nie da nam przewagi w pvp. Po skończeniu 20 poziomu poprzez dwa questy możemy zdobyć jeszcze 30 atribute pontów, które pozwolą zwiększyć atrybuty, potem zdobywane doświadczenie zmienia się w skill pointy do nauki nowych zdolności, ich moc jest zależna od wysokości odpowiedniego atrybutu. Skille nie mają poziomów.
Dodatek wprowadzi dwie nowe klasy (assasin i Ritualist), po 25 skilli dla starych, cały nowy kontynent (Cantha) i nowę kampanię do ukończenia, nowe mapy pvp, tryb kooperacji, sojusze gildii, bitwy sojuszy, misje elitarne i specjalne. Możliwośc zapisywania się graczy do frakcji i walk pomiędzy nimi. Oraz co najważniejsze starcia pvp z ilością graczy większa niż typowe 8+8. poza miastem przedmioty dropią z mobów i porozrzucanych tu i tam skrzynek. Można je także uzyskać od collectorów w zamian za itemy z mobów.
Poza arenami bez powodu będa cię atakowac moby.
Gildie to tak jak klany w innych MMO
doh. Zakłada taką jeden gracz, rekrutuje do niej innych, moga grać walki gildii dzięki temu, o ile posiadają własną wyspę.
Grenth, bóg śmierci pozwala zejśc do Underworld i Fissure of Woe, kiedy nasz region posiada łaskę bogów. Z innych bóstw tylko wezwana Dwayna daje czasem jakieś zadania, Maleandru odpowiada na modlitwy, ale nie oferuje niczego. Lyssy nie miałem nigdy okazji przyłapać, bo nie było favoru jak zb łądziłem do jej kapliczki. Balthazar tez niczego nie oferuje.
Kaplica Bogini Lyssy:
Kaplica Bogini Maleandru:
I to by było na tyle.
[Musze zacząć takie wypowiedzi pisać w Open Office bo zjadam literki.]