skylight00 napisał(a):
pooma napisał(a):
jakie efekty specjalne?
Wybraz sobie zgrany filmik z areny z pvp - 1/1
bedziesz widzial 2 postacie walczace ze soba, uzywajace skilli itd. Wystarczy chyba nie ?
pooma nie widzisz ze to topic o filmikach ? a nie o tym jak nagrac samego siebie zeby potem to obejrzec ? po co mam nagrywa sobie filmik z areny jak moge zagrac z kims innym i miec wiecej fanu :| ja mowie o nagrywaniu filmikow avi takich zeby pokazac 'swiatu' a ty nie mam pojecia o czym mowisz ale HF
Głupoty pierdzielisz. Najbardziej popularne filmiki to te właśnie z pojedynkami 1 vs 1 (często gęsto bez muzyki etc.) a robione po to, zeby pokazać rózne taktyki czy po prostu szanse konkretnej klasy przeciwko innej. I tu scrypt z L2 jest 100x lepszy od avi'ka. Why? bo nic nie waży, bo masz full detale, bo możesz kontrolować kamerę i prędkość przewijania podczas oglądania - dzieki czemu możesz wychwycić wiele szczegółow. Może w 1vs1 nie jest to aż tak super pomocne ale w 9vs9 czy siege gdzie generalnie dużo się dzieje na ekranie - jest to super sprawa. Możesz zobaczyć so się dziąło za plecami etc. czyli masz poglad na całą sytuację a nie jedynie na jej subiektywny wycinek.
Druga sprawa to filmiki z muzyką - w zasadzie teledyski z L2 ukazujące jakieś jej aspekty. I tu dalej będzie królował avi (zabawa w reżysera, dobieranie scen, muzyki, efektów). Co nie zmienia faktu, że debilnym pomysłem jest negowanie dobrodziejstw jakie daje scrypt.
I one też tu powinny się znaleźć.