Tor-Bled-Nam napisał(a):
Takie myslenie to niestety pozostalosc poprzedniego ustroju. Nie wiem czy nauczyles sie go sam, czy wyniosles ze srodowiska, nie ma to znaczenia. Nikt nikomu nie kaze zglaszac wszystkich przestepstw czy wykroczen jakie widzi wokol siebie. Ale chore dla mnie jest pietnowanie takich osob. W imie czego chcesz to robic? Osobiscie mam w dupie caly funsoft i podobnie jak napisal Zychoo nie chcialoby mi sie podniesc reki zeby napisac donos, to rownoczesnie nie widze nic zlego w tym co zrobil smashie. Jak widzisz, ze pod twoim domem kradna czyjs samochod to zaslaniasz okno czy chwytasz za telefon? Pewnie bys zglosil. Problem w tym, ze wydaja nam sie ze w necie wszystko wolno. Nie ma policji, gry filmy sa dostepne jednym kliknieciem. Jak sciagam nikomu sie krzywda nie dzieje. Zapomina sie, ze ktos poswiecil lata pracy na ten produkt.
Tak, jako dziecko bylem wychowywany w poprzednim ustroju. Jednak nie mieszalbym tu ostroju do tego. Mentalnosc ludzi sie nie zmienia praktycznie wcale od kilku tysiecy lat - dawane sa im tylko inne mozliwosci realizacji owej mentalnosci. A czlowiek o mentalnosci gnidy, bedzie czlowiekiem o mentalnosci gnidy czy to w komunizmie, czy kapitalizmie, czy w komunie hippisowskiej. I to niezaleznie, czy bedzie mial ostatnie 2zl w kieszeni, czy bedzie jezdzil najnowszym modelem BMW.
Natomiast proponuje Ci bardzo uwazac z wrzucaniem mnie do wspolnego worka z ludzmi sciagajacymi filmy i muzyke z netu, oraz kwestionujac legalnosc mojego oprogramowania
Kosztowalo mnie ono pare razy tyle co moj komputer, a wierz mi ze to solidna maszyna. Pirackich filmow, czy mp3jek tez jakos znalezc u siebie nie umiem
Wyobraz sobie, ze mozna i tak zyc
Jednak to, ze posiadam wylacznie legalny soft, wcale nie czyni ze mnie kogos, kto zaczyna nienawidziec wszystkich, ktorzy maja to samo za darmo.
Sciganie ich to sprawa dla ludzi, ktorych sam posrednio zatrudniam, wplacajac moje podatki do skarbu panstwa. Dlaczego niby mialbym nie dosc, ze ich finansowac, to jeszcze wykonywac ich prace?
Zmienianie swiata jak zwykle najlepiej jest zaczac od samego siebie, a najlepiej od zakupu dobrego lusterka i poszukanie swojej przypowiesciowej belki w oku.
Konkluzja:
Kapuś to gnida, a gnidy się rozdusza obcasem, zanim zaczną pić i twoją krew. Bo prędzej czy później, w ten czy inny sposób zaczną. Dlatego nie mam dla takich ludzi tolerancji.
A miejsca wyjątkowo mocno zagnidzone, po prostu się omija.
Wszystko co napisałem jest tylko i wyłącznie moją prywatną opinią i nie ma nic wspólnego z opinią żadnej z firm, które reprezentuję i/lub na rzecz których świadczę usługi/stosunek pracy.
:D:D:evil::D