Marass napisał(a):
Op to idac Twoim rozumowaniem jak dorwiemy kiedys Charka to tez bede bidowal mieczyk bo moge go nosic ale mi sie do niczego nie przyda, ale z racji tego ze moge go uzywac to sobie go lotne, a noz/widelec wpadnie:/ Uwazam ta zasade, za dziwna... uwazam ze powinnismy jednak po dropie pomyslec i zastanowic sie szybko komu to sie najbardziej przyda.... btw Anc WHM to nie DD, wiec taki staff to troche marnotrastwo, od DDowania masz sub nin i dwa mlotki!!!! wiem ze nie powinienem sie wtracac bo jako jedyny praktycznie dostalem fajne itemki(za co jestem Wam wszystkim wdzieczny), ale jak cos wydaje mi sie dziwne i da sie to zmienic to zawsze sie wlacze do dyskusji, bo chodzi o to zeby CC Hunters dzialalo jaknajlepiej i zeby zaraz sie nie rozpadlo przez jakies spory
jeśli zabijemy kiedyś Charybdisa i będziesz mieć
odpowiedni job i level i punkty do bidowania to nikt nie będzie mieć do Ciebie pretensji jeśli zdecydujesz po swojemu co robić z punktami, wszystko zależy od dobrej woli każdego z nas co ma robić w ffxi (oprócz dropów przeznaczonych dla jednego job'a)
jeśli kiedyś mamy iść zabić Charybdisa dla kogoś konkretnego to chyba to nie jest właściwy wątek
jak byśmy się mieli po dropie zastanawiać komu dac drop to zawsze możemy spotkać nagiego,brudnego,chudego,taru z Chin który do nas szybko podbiegnie i wmówi że czekał pół roku na jakiś drop i że mu bardzo na nim zależy i że bardzo by był nam wdzięczyny gdybyśmy mu odstąpili itd.itd.itd, a my z litości co byśmy zrobili ?
tam gdzie są
punkty, job, lvl nie ma litości tylko cholernie ciężka praca dzięki której coś się ma lub się nie ma
zdobycie lvlu 75 uważam za najbanielniejszą rzecz w ffxi, wyposażenie się na lvl 75 żeby sensownie bić supertwarde mobki to najtrudniejsza rzecz i najbardziej wymagająca czasu i poświęcenia, wszystko inne (poniżej lvlu 75) jest tylko fun'em który ma zabić czas podczas dojścia do lvlu 75 - no chyba że ktoś robi 75 lvl po to żeby
solować
btw z całym szacunkiem wszyscy jesteśmy njubami, to widać doskonale po reakcjach na nieprzewidziane zdarzenia
Tom jak pójdziesz walczyć
KIJKIEM na lvlu 75 jako MNK dla expa lub limit pointów to będziesz w oczach pozostałych w party jak zwykły njub,
2000 dmg z nabicia 300% TP kijkiem to żart, w tym czasie inną swoją bronią wykonując w krótszym czasie 3x100% TP zadasz na pewno większy dmg, a nabijając kijkiem przez 5 minut mobkowi TP narażasz tylko całe party na niepotrzebne rzeczy, bo mobek
DAWNO już powinien leżec martwy
jeśli MNK ma być DD w ffxi to nie powinien NIGDY walczyć bronią (w sensownych akcjach oczywiście, solo to można gołymi rękami się pobawić) która nie jest do tego przeznaczona