Moja fascynacja do świata Azeroth zaczeła się razem z premierą gry Warcrft 3. Wczesniej grałem w Warcrafta 2 i po własnych doświadczeniach z tą grą wiedziałem, że W3 będzie kolejnym sukcesem Blizzarda. I owszem, gra była świetna, moża nawet powiedzieć, że się “zakochałem” w niej. Oprucz tego, że graficznie była ona pięka (na owe czasy), to do tego zadziwiła mnie historią kampani. Nigdy nie grałem w lepszą gre na “Single player”. Moją uwage szczegulnie przykuła kampania dumnych Orków i ich wielkiego wodza Thralla. Pamietam jak sie wczuwalem w kilimat gry (mimo to, że ta gra nie należy do gatunku RPG miała świetny klimat, a pozatym to jak sie gra zależy od naszej wyobraźni i fantazji. Można powiedzieć, że gra jest tylko dodatkiem to naszej wyobraźni, a tej akurat mi nie brakuje) i wielkich bitew z sprytnymi i zwinnymi Elfami, z heroicznymi ludzmi oraz najbardziej przebiegłym i okrutnym wrogiem, nieumrłymi. Kiedy usłyszałem pierwszy raz o World of Warcraft bardzo sie podekscytowałem. Fakt, że można się wcielić w jednego z dumnych Orków był dla mnie czymś na co długo czekałem. Kupowałem każdą gazete w której była recezja WoW'a, po to aby wiecej wiedziec na temat świata Azeroth (wtedy jeszcze nie miałem internetu). Zaczołem sobie wyobrazać jak to bedzie (tak pod kątem RPG). I stało sie. Kupiłem WoW'a. Pierwsze wrazenia były niesamowite. Gra wydawał mi sie idealna. Ale do czasu. Nabiłem w jakies 2 miesiace 60 lvl na serwerze pvp i co dalej?... zadawałem sobie pytanie. Znudzio mi sie ciagłe robienie zadań jak najszybciej, chodzenie na battlegrunty tylko po to, zeby mieć wiecej honor killów. Gra stała sie monotonna i bez wiekszego sensu. Zaczołem sie zastanawiac nad serverami RPPVP i RP. Siegnołem po literature związaną z tym światem. Zaczeło mnie to coraz bardziej wciagać. I teraz zaczynm pisać to o co narawde mi chodzi. Otuż pisałem juz wcezsniej, że szukam graczy do wspulnej przygody. W poscie porobiłem kilka błedów ortograficzych i wiem, że to “wypłoszyło” napewno kilku dobrych graczy. Staram się ten błąd naprawić. O co mi chodzi? Hmmm dla wiekszości z was to co napisałem wyżej jest bez sensu ale są gracze do których to dotrze. Chciałbym grać z 3-5 osobami (wiem, że to realne) które maja ochote zagrać powaznie. Nie na wyscigi, nie na udowadnianie, że jesteś lepszy. Tu chodzi o dobra poważna gre. Mam nawet kilka scenariuszy. Wracając do graczy, szukam ludzi którym bedzie sie chciało “chodzic” postacią, a nie biegać tak jak to wszyscy robią. Oczywiscie bedziemy biegać, ale wtedy gdy sytuacja bedzie tego wymagała^^. Ubiór tez ważna rzecz (ubiersz sie tak jak Ci sie podoba a nie bo to itemy sa exta i maja dużo DMG ale mi sie niepodobja). Wspólne robienie zadań, nawet tych prostych. Wyprawy. No wlaśnie...gdyby było 5 bardzo zgranych ludzi i zaczeli bysmy grać od nowa razem, wiekszość instancji robili bysmy sami. OK. Załóżmy, że jest nas 5. umawamy sie na gg lub innym komunikatoże na okreslana godzine ( i wlasnie chodzi mi o ludzi zobowiazujacych się do wspulnego grania) i gramy po jakies 2-3 godzinki dziennie, ale tylko razem (oczywiscie dla zabicia czasu i nienasyceniu wowem lepiej sobie grać inna postacią:P). Wszytko jeszcze jest do ustalenia i uzgodnienia. Wiem, ze sa tacy ludzie i własnie do nich jest adresowany ten temat. Jezeli nie jesteś zainteresowany lub to co napisałem smieszy Cie i nie ma dla Ciebie wiekszego sensu... nic nie pisz. Nie mam sensu.
A to kontakt ze mną: GG 2396346 lub e-mail
[email protected]
P.S. Potrafie sie przystosować do innych graczy jeżeli chodzi o czas grania.
Pozdrawaim