Ethan napisał(a):
Rozumiem, że zaśmiecanie forum wątkami-śmieciami bez żadnej wartości potrafi irytować, ale powtarzam, nie uprawnia to nikogo do wyzywania autora kolejnego śmiecia.
sprawdz thready jakie ta osoba zaklada to zrozumiesz czemu ludzie na goscia naskakuja. Zakladajac takie thready ten czlowiek nie szanuje czasu innych ludzi, naforum odpisuja ludzie bardziej pomocni i mniej pomocni. Ale nawet ci bardziej pomocni maja cierpliwosc ktora sie kiedys konczy.
Cytuj:
2. Zamiast opluwać powyższych trollów możnaby pomyśleć nad usprawnieni istniejących mechanizmów funkcjonowania forum.
I tu jest właśnie pole do popisu dla administratorów i moderatorów tego forum. Nie znam oprogramowania/aplikacji, a to forum jest czymś takim, którego mechanizmy działania byłyby idealne i nie wymagałyby ciągłego rozwijania i poprawiania.
PHPBB, imho jest jednym z najlepszych aplikacji jakie znam, nie ma bzdurnych nikomu niepotrzebnych wodotryskow. Niestety ma jedna wade ludzie na nim piszacy musza miec mozgi. A Beast imho dziala bardzo sprawnie, taki niewidzialny admin to wlasnie znaczy ze to dobry admin. Zostawcie beasta w spokoju.
Tuxedo napisał(a):
Zrobienie forum o nazwie Newb Yard na samej gorze rozwiazuje problem - topicsy mozna by bylo tez tam przenosic... there
jest thread "Pytania poczatkujacych" (sam tam pytam do dzis mimo ze w wow gram od ponad roku)
Ashton napisał(a):
Ale ty czegos nie rozumiesz, tolerancja glupoty, rodzi wieksza glupote.
Jezeli bedziemy kogos lizac po jajkach bo jest noobem, to niczego sie nie nauczy, zrobi bardziej pyskaty etc.
Jak sie po nim pojedzie to albo sie czegos nauczy albo zninknie z forum i bedzie spokuj
zgadzam sie
Jak ja zaczynlem pisac na tym forum to moje posty zaczynaly sie mniej weicej tak:
Jesli juz bylo to sorry ale nie znalazlem a ze jestem n00b to pytam .....blabla [problem jaki mialem] i zawsze staralem sie znalesc thread gdzie napisac pytanie niz zakldac tone nowych threadow a tu mamy przypadek "Wazne wejdzie szybko" -> osobisty problem z CC. Po mnie ludkinie jezdzily jakos strasznie mimo ze mark (ktory potrafi doj...) wtedy ostro w wowa gral to pamietam ze mi odpisywal w miare normalnie.