Grimrod napisał(a):
Warto - EQII jest dla troche straszych graczy niz WoW, bardziej skomplikowana, trudniejsza, gracze szybciej uczą sie grac w grupie (Deadmines w WoW to koszmar)
prawdziwe PvP to w EQ II nowośc więc wszyscy są nooobami - nowe serwery =nowe postacie
wg mnie EQII to kolejny etap rozwoju gracza po EQ II powrotu to WoW raczej nie ma (wytrzymalem miesiac
)
1. Na jakiej podstawie sadzisz, ze powyzsza gra jest przeznaczona dla starszych graczy? Jest to gdzies opisane na pudelku? Czy to Twoje widzimisie? Nie jestes pewien nie gadaj bzdur i nie rob chlopakowi wody z mozgu. Rozumiem, ze to forum EQ2, ale nie znaczy to, ze jak nie mamy pojecia o innej grze to piszemy w ciemno...
2. Bardziej skomplikowana....moze....ale nie znaczy lepsza...
3. Co to znaczy, ze gracze szybciej ucza sie grac w grupie? Sa bardziej pojetni? Czy poprostu gracze w wow to polglowki? Kolejny idiotyczny mit...
3. EQ2 to kolejny etap rozwoju gracza? OMG ja z przyjemnoscia wrocilem do WoW...nie ma reguly... EQ2 nie ustanawia zadnego nowego standardu w dziedzinie gier MMO (no moze poza grafika)...
A teraz konkretnie:
Yarp zanim zdecydujesz sie za jakie MMO bedziesz bulic kaske, to wyprobuj kilka gier jak masz mozliwosc. Ja tak zrobilem (gralem w SWG, FFXI, EQ2, GW) i ostatecznie wybralem WoW. Kazda z tych gier moz dac Ci duzo przyjemnosci z grania niewatpliwie. Musisz jednak wybrac ta,ktora przypadnie Ci do gustu najbardziej. Poniewaz to jest forum EQ2 to powiem jakie wg. mnie sa plusy i minusy ww. gry:
PLUSY:
-swietna grafika (niestety okupiona dosc wygorowanymi wymaganiami sprzetowymi)
-klimat+muza poprostu swietne
-stabilnosc serwerow wzrorowa (przynajmniej w okresie kiedy ja gralem)
-housing (znaczy,ze mozesz miec wlasny dom)
-duzo opcji w edytorze kreowania postaci
MINUSY
-populacja graczy na wiekszosci serwerow kiepska zwlaszacza porownujac do WoW (moze teraz cos sie zmienilo...)
-wyglad twarzy postaci - jak dla mnie koszmar
-questy - niektore z nich nudne jak flaki z olejem (ale tak jest tez w innych mmo)
To by bylo na tyle...
Ps. I nie kieruj sie jakimis mitami opowiadanymi przez innych...tak jak tymi dot. WoW. Jakoby to byla gra dla dzieci etc...Nie wiem z czego to wynika..byc moze z jakiejs zawisci, ze produkcja Blizzarda zgarnela wieksza czesc rynku MMO?...Tak czy siak sam musisz wybrac ta gre, ktora bedzie Ci sie podobac. EQ2 napewno jest godny uwagi.